Din fericire,nu este nevoie să treci pe la farmacie ori de câte ori ai probleme cu burta. Menta,muşeţelul şi ghimbirul sunt plantele cel mai frecvent folosite în remediile contra durerilor abdominale.

1. Remedii dureri de burtă - Menta are efect antispasmodic

Cu un gust plăcut,parfumat,menta nu doar împrospătează respiraţia după cină,ci te scapă şi de durerile abdominale. Uleiul esenţial din plantă conţine mentol,o substanţă volatilă,care are efect antispasmodic direct asupra tractului digestiv. În plus,mirosul plăcut de ceai de mentă ajută la calmarea nervilor şi alină senzaţia de disconfort. Capacitatea de a potoli crampele musculare şi intestinale fac din mentă un tratament la îndemâna oricui. Mai mult,planta calmează şi arsurile la stomac,te scapă de gaze şi de senzaţia de prea plin.  Este alternativa tradiţională şi pentru sindromul de colon iritabil,o tulburare care se manifestă prin dureri abdominale şi balonare. Poţi lua 3-4 picături de ulei esenţial dizolvat în puţină apă sau îţi poţi prepara un ceai dintr-o lingură de frunze proaspete la o cană de apă fierbinte. Lasă la infuzat 5 minute. Bea dimineaţa şi seara,după masă.

2. Muşeţelul,unul dintre cele mai sigure leacuri

Folosit frecvent pentru tratarea bolilor de piele,muşeţelul este un tratament delicat recomandat şi pentru problemele gastro-intestinale. Antispasmodic şi anti-inflamator,acesta acţionează asupra sistemului digestiv în mai multe feluri. Stopează flatulenţa şi calmează arsurile la stomac. Proprietăţile sale sedative naturale pot relaxa,de altfel,întregul corp. Prepară un ceai dintr-o lingură de flori proaspete sau uscate şi 250 ml apă clocotită. Lasă să infuzeze10 minute şi bea-l după masă,dimineaţa şi seara.

Remedii pentru pietre la rinichi

3. Remedii dureri de burtă - Sfat Click! pentru femei

Deşi unii părinţi folosesc remedii pe bază de muşeţel sau mentă pentru ameliorarea diareii la copii,speciliaştii avertizează că întotdeauna trebuie consultat medicul pediatru pentru a stabili dacă este necesar sau nu un tratament. Corpul poate încerca să scape de anumite toxine sau substanţe nocive din organism,de aceea nu este indicat să intervii fără sfatul avizat al doctorului.

4. Ghimbirul,remediul pentru tratarea gazelor

Rădăcina de ghimbir ajută la reglarea digestiei lente. Totuşi,ceea ce face ca ghimbirul să se evidenţieze este eficacitatea sa în tratarea senzaţiei de greaţă şi a vărsăturilor. Nu provoacă somnolenţă aşa cum fac alte tratamente din această categorie. Pentru prepararea remediului poţi folosi pulbere de ghimbir sau ghimbir proaspăt. Adaugă ½ linguriţă de pulbere (sau 1 cm rădăcină rasă) la o cană de apă fierbinte. Lasă la infuzat 5-10 minute,apoi îndulceşte după gust cu miere. Bea câte o cană,după cină. Este un bun digestiv,indicat şi persoanelor care au rău de maşină.

5. Remedii dureri de burtă - Urzicile,recomandate pentru arsurile stomacale

O alimentaţie nesănătoasă poate da senzaţia de arsuri la stomac,care pot fi tratate cu infuzie de urzici. Bogată în minerale,vitamine şi aminoacizi,planta este un ajutor de nădejde. Pentru prepararea leacului ai nevoie de o linguriţă de urzici uscate la o cană de apă fierbinte. Lasă la infuzat 5 minute şi bea lichidul cald.

6. Alte remedii naturiste

  • Remedii dureri de burtă - Seminţele de fenicul-dacă ştii cădurerile sunt cauzate de indigestie,după masă,bea un ceai cu seminţe de fenicul-care conţin un ulei volatil (anetol) ce stimulează secreţia de sucuri digestive pentru digerarea alimentelor.
  • Tarhonul-diminuează durerile de stomac şi te scapă de senzaţia de balonare. După masă,bea o cană de ceai,preparată dintr-o linguriţă de plantă la o cană de apă.
  • Remedii dureri de burtă - Coada-şoricelului-este indicată în tratarea durerilor de stomac şi a spasmelor menstruale. Dizolvă 10-20 de picături de tinctură într-un pahar de apă şi bea dimineaţa,înainte de masă.