1. Poartă culorile potrivite

Culoarea hainelor este foarte importantă. În general,poartă culori închise şi mate în partea de jos şi culori vesele în partea de sus. Ai grijă însă deoarece,atât croiala,cât şi materialul contribuie la subţierea siluetei.

2. Alege accesorii inedite

Completează-ţi ţinuta cu cordoane subţiri,strălucitoare,bijuterii XXL,poşete colorate şi pantofi cu toc (îţi vor subţia piciorul). Purtând accesorii deosebite,vei distrage atenţia privitorilor de la zonele de care nu eşti foarte mândră.

3. Evită imprimeurile

Hainele femeilor care vor să pară mai suple trebuie să fie uni sau cu imprimeuri foarte discrete. Iată de ce trebuie să eviţi imprimeurile geometrice,pe cele cu flori mari,precum şi bulinele.

4. Mizează pe atuurile tale

Concentrează-te pe părţile corpului de care eşti mândră şi pune-le în valoare. Încearcă mai multe stiluri,chiar pe cele faţă de care ai fost reticentă,dacă se potrivesc conformaţiei tale.

5. Joacă-te cu dungile

Persoanelor mai plinuţe li se potrivesc hainele în dungi verticale,care alungesc silueta. Dacă alegi pantalonii în dungi,asortează-le un top dintr-o singură culoare,iar dacă optezi pentru o bluză cu dungi,combin-o cu pantaloni uni.

6. Ai grijă la materiale

Poartă haine din bumbac,jerse şi din alte materiale fluide:dantelă,mătase,voal. Vâscoza,lycra şi microfibra trebuie evitate,la fel şi ţesăturile dense cum ar fi catifeaua şi tweedul.

7. Croiala este importantă

Optează pentru hainele cu croială pe lângă corp,nici foarte largi,nici foarte strâmte. Alegerea potrivită sunt fustele drepte,rochiile,pantalonii cu talie înaltă şi evită să porţi
haine suprapuse.

Extrasfat

Poartă ţinute într-o singură culoare,pe care să le înveseleşti cu accesorii potrivite. Acestea avantajează orice tip de siluetă.