Următoarele gustări conţin cantităţi sensibile de brânză şi o mulţime de alte ingrediente bune care le fac în mod legitim sănătoase. 

Conopidă cu brânză

Cele mai multe reţete "sănătoase"cu brânză se bazează în general pe brânzeturi cu puţine grăsimi care au un gust fad şi sunt adesea făcute cu ingrediente ciudate. Aici ai voie să foloseşti brânză reală,conopida fiind cea care face ca preparatul să nu fie deloc unul interzis.

Sandwich cu brânză

Acest tip de sandwich de inspiraţie italiană foloseşte aproximativ un sfert de cană de mozzarella tocată per porţie. Ceea ce înseamnă că vei avea o masă foarte gustoasă,mai ales dacă adaugi felii de roşii,oţet balsamic şi busuioc proaspăt. Dar,deşi e bun de îţi lasă gura apă,nu ai niciun motiv să te simţi vinovată după prânz. Pur şi simplu schimbă untul cu o cantitate egală de ulei de măsline,care este mai sănătos şi mai puţin prelucrat.

Pizza cu sos pesto,brânză de capră şi kale

Un amestec de broccoli cu felii de ciuperci uscate sunt ingredientele pentru o pizza veggie nereuşită. Poţi încerca o altă reţetă,cu sos de tomate turnat peste felii de sfeclă şi pesto,la care adaugi doi-trei pumni de varză tocată. Cu atâtea elemente nutritive,nu ai de ce să te simţi rău când pui brânză de capră şi mozzarella pe deasupra,pentru a desăvârşi gustul intens al pizzei.

Spanac cu anghinarea

Nu ai nevoie de tone de brânză,smântână şi maioneză pentru a face un spanac cu anghinare incredibil de apetisant. Poţi folosi brânză cremă degresată,iaurt grecesc sărac în grăsimi şi piure de fasole albă. În plus,este foarte uşor de preparat.

Nachos de cartofi dulci

Cum poţi transforma natchos-ul într-un aliment sănătos? Mai întâi pregăteşti chips-uri obişnuite din cartofii dulci tăiaţi felii subţiri,apoi adaugi sos de curcan cu fasole neagră. Acum,după ce ai înlocuit toţi carbohidraţii şi toate caloriile,din produsele din comerţ,cu fibre şi proteine ​​de înaltă calitate,o ceaşcă de brânză mărunţită adăugată la final nu este de blamat.

Pui copt cu parmezan şi quinoa

Cele mai bune reţete cu pui sunt toate cu brânză. Această reţetă,însă,are suficientă aromă de parmezan ras pentru a te face fericită,dar nu atât de multă încât să te simţi vinovată. Doar o ceaşcă pentru întreaga reţetă. Vrei mai mult? Adaugă un strat de quinoa pe fundul tăvii şi cât sos doreşti,cu marinadă de ardei şi ciuperci tocate.