Lapte demachiant cu muşeţel

Pentru a prepara singură un lapte demachiant ai nevoie de un sfert de ceaşcă de smântână,un sfert de cană de lapte şi două linguri de muşeţel. Le amesteci cu puţină apă fierbinte,încălzeşti totul la foc mic pentru o jumătate de oră,apoi laşi la răcit,strecori laptele demachiant şi îl pui la frigider. Nu uita să-l foloseşti atât seara,cât şi dimineaţa!

Exfoliant cu migdale

De ce să mai mergi la magazin să-ţi cumperi un exfoliant când ai în casă două linguri de migdale măcinate,două linguri de lapte,două de făină şi o jumătate de lingură de miere? Din aceste ingrediente amestecate vei obţine o pastă groasă cu care îţi poţi masa tenul. După aceea,clăteşte cu apă călduţă faţa pentru a-ţi echilibra PH-ul.

Mască lifting

Patru căpşune medii,cinci boabe mari de strugure,o jumătate de pară,o jumătate de măr,30 ml de suc de portocale... Nu,nu e vorba de o salată de fructe,ci de o mască pentru fermitatea tenului tău. Din toate acestea faci o pastă omogenă pe care o aplici pe ten,peste un strat subţire de miere. Laşi masca pe faţă timp de o jumătate de oră,apoi clăteşti cu apă călduţă.

Mască pentru ten mixt

Dacă ai tenul mixt,îţi poţi prepara singură o mască dintr-o linguriţă de miere,una de zeamă de lămâie şi una de mărar tocat. După ce le amesteci pe toate,le aplici pe faţă şi le laşi să acţioneze între 10 şi 60 de minute. La final,ca de fiecare dată,clăteşte tenul cu apă călduţă.

Soluţii naturale

Contra cearcănelor

Pentru a scăpa de cearcăne pune la încercare cataplasmele cu castraveţi raşi sau cartofi raşi. La fel de bune sunt şi compresele cu muşeţel. Pentru acestea,e nevoie să pui la macerat pentru o zi 50 de grame de muşeţel în 100 de ml de apă minerală. În fiecare dimineaţă,aplică pe cearcăne comprese îmbibate cu acest macerat timp de un sfert de oră.

Împotriva acneei

În fiecare seară,şterge tenul cu suc de struguri. Lasă-l să se zvânte puţin,apoi clăteşte-l cu apă călduţă şi puţin bicarbonat de sodiu. Un alt remediu este să aplici felii de roşii pe zonele cu probleme timp de 30 de minute.

Când ai buzele crăpate

Dacă ai buzele crăpate,nu-ţi face griji! Le îngrijeşti uşor aplicând pe suprafaţa lor un strat hidratant,reparator de smântână,castravete crud,ulei de măsline sau capsule cu vitamina E.