1. Vopseşte pereţii în nuanţe delicate!

Oricât de atrăgătoare ar fi culorile închise,vor avea efect de micşorare a spaţiului. Cu cât vopseauaare o culoare mai deschisă,cu atât spaţiul va fi mai larg. Un truc la îndemână este să creezi puncte de atracţie a privirii,prin vopsirea unui singur perete într-o nuanţă închisă şi plasarea unui surse de lumină cum este o aplică. În acest fel,camera va părea mult mai spaţioasă.

2. Adaugă textură tavanului!

Texturile metalice pot fi utilizate în locul vopselei albe pentru tavan,mai ales dacă este vorba despre o textură aurie. Rezultatul este o cameră mai înaltă.

3. Surpinde!

Elementele surpriză atrag atenţia şi fac pe oricine să uite că a păşit într-o locuinţă cu camere mici. Alege alb pentru mobilă şi culoare pentru pereţi,alege o aplică surprinzătoare ca formă sau cumpără o lampă de podea originală. Şi spoturile sunt un avantaj. Pot fi plasate în spaţii înguste şi ascunse,dând amplitudine prin luminarea acelor zone.

4. Arta îţi vine în ajutor

Tablourile reprezentând peisaje ample,confer profunzime pereţilor pe care sunt fixate.

5. Oglinzile amplifică

Îndrăzneşte să te joci cu oglinziîn camerele mici. Efectul este cu atât mai reuşit dacă le aşezi pe un perete opus cu o fereastra. Nu este o investiţie foarte scumpă şi vei fi surprinsă cât de mult va mări încăperea. Până şi oglinzilemicuţe pot crea senzaţia de spaţiu. Odată ce ai adunat 3-4,chiar şi de forme diferite,prinde-le una lângă alta,la o mici distanţe.  

6. Creează transparenţe!

Accesoriile sau mobilierul de mici dimensiuni realizat în mare parte din sticlă te ajută să realizezi transparenţe,ideale pentru a da iluzia de spaţiu mai mare. Într-o baie mică,o etajeră din sticlă este exact ceea ce trebuie pentru a o lărgi vizual,iar într-o sufragerie nu prea generoasă ca mărime,este potrivită o măsuţă de cafea din sticlă.

7. Decorează cu isteţime!

Poţi crede că pentru o încăpere mică este bine să cumperi mobilă pe măsură,însă este de ajuns să ai o singură piesă specială decât multe altele mărunte care încarcă prin cantitate nu atât prin mărime.

Mobilierul ieşit din comun va da personalitate locuinţei. Vei avea numai de câştigat dacă dai dublă utilitate mobilei,în ceea ce priveşte depozitarea rezistelor şi cărţilor. Mesele de bucătărie pot fi folosite şi ca birouri. La fel de utile sunt paturile sau mesele de sufragerie care creează spaţiu prin simpla lor pliere.