Femeile din Orient acordă o grijă mult mai mare aspectului fizic,faţă de cele din Occident,şi apelează la reţete folosite secole la rând de strămoşii lor. Ritualurile de îngrijire a pielii şi a părului sunt ceva obişnuit pentru ele,chiar dacă la noi au început să fie promovate abia de curând. Haide să vedem care sunt cele 7 secrete ale frumuseţii orientale.

1. Măşti cu fasole mung

Fasolea mung este asemănătoare cu mazărea,dar are forma ovală,învelişul verde şi miezul galben. Măştile de fasole mung au fost folosite de împărătesele chineze pentru a trata acneea şi a avea un ten catifelat. Se macină fasolea până se obţine o pastă care va fi apoi întinsă pe faţă. De altfel,o poţi amesteca şi cu un iaurt natural.

2. Toner de piele cu orez

Pentru a avea un ten finca de porţelan,femeile orientale folosesc apa de orez simplu ca un toner de piele. Pentru asta,trebuie să pui orez nedecorticat în apă,până când aceasta capătă un aspect lăptos,apoi o aplici pe faţă folosind un tampon de vată.

3. Folosesc uleiul în loc de demachiant

În multe părţi din Asia folosirea uleiului în loc de demachiant este ceva obişnuit. Acesta are rol de curăţare a pielii,dar şi de hidratare.

4. Nu folosesc niciodată produse 2 în 1

În timp ce în Occident este la modă să utilizezi produse cu dublă întrebuinţare,femeile din Orientul nu preferăsă folosească mai multe produse,fiecare cu scopul lui bine definit. Ritualul lor zilnic de frumuseţe este format din mai multe etape şi nu sar peste niciuna dintre ele.

5. Perierea pielii

Ca o parte din rutina lor zilnică de înfrumuseţare,femeile orientale îşi curăţă faţa cu o perie uscată pentru a-şi păstra pielea tonifiată. Acest periaj îmbunătăţeşte fluxul sanguin la nivelul pielii şi face pielea mai receptivă la loţiunile şi serurile pe care le aplică ulterior.

6. Au grijă să doarmă între orele 23.00 si 02.00

Sfaturile de frumuseţe din China şi ţările din jur sunt bazate pe medicina tradiţională chineză. Unul dintre acestea,de care femeile orientale ţin cont şi în ziua de azi,este că cel mai bun timp pentru a dormi este între orele 23 şi 2am. Se crede că acesta este momentul în care ficatul elibereaza toxinele din organism. De altfel,asta ajută la prevenirea ridurilor şi petelor pielii.

7. Masajul este ceva obişnuit

Femeile din ţările occidentale au tendinţa să se gândească la un centru spa ca la un cadou rar,dar pentru fetele de Est,aceasta este o parte regulată a regimului lor de frumusete.