Nu te freca la ochi

Aici piele este mai subţire şi mai sensibilă. La numai 0,05 mm grosime-jumătate din grosimea unei coli de hârtie-şi cu o grămadă de mici vase capilare,orice mişcare bruscă poate leza pielea şi o poate face să pară mai palidă şi mai ridată.

Nu te mai scărpina

În timpul lunilor mai reci,aerul uscat absoarbe umezeala prin stratul superior,ceea ce face ca pelea să se usuce şi să se irite. Asta declanşează un răspuns inflamator:celulele imunitare,precum şi proteinele ​​pro-inflamatorii şi a altor enzime,o iau razna şi activează receptorii de mâncărime care transmit semnale la creier. Este adevărat că,atunci când te scarpini,te simţi mult mai bine,fiind receptată de creier ca un fel de recompensă. Totuşi,încearcă să te abţii,fiindcă asta nu face decât să intensifice senzaţia de mâncărime şi să se creeze un cerc vicios.

Fă duşuri mai scurte

Mai ales în lunile reci. Duşurile lungişi calde spală toate uleiurile naturale ale pielii,la fel cum ai curăţa săpunul după ce te-ai făcut numai spumă.

Nu te spăla pe faţă dimineaţa

Ai citit bine. Nu este nevoie să te speli pe faţă de două ori pe zi (mai ales daca ai pielea uscată). O singură curăţare,noaptea,înainte de culcare,te scapă de mizeria care poate bloca porii tenului şi care duc la acnee. A doua spălare,dimineaţa,va stimula producţia de sebum,ceea ce,în definitiv,duce tot la coşuri şi la puncte negre.

Foloseşte o cremă cu ceramide

Aceste lipide apar în mod natural în stratul superior al pielii,dar în anumite perioade ale anului ai nevoie de o doză suplimentară de ceramide.  Ele au rolul de a crea o barieră care reţine apa în ten,ajutându-ţi pielea să se menţină netedă şi tânără.

Îţi plac puloverele de lână? Renunţă la ele!

Lâna este un pic abrazivă. Ea poate declanşa chiar şi o erupţie dacă ai pielea deosebit de sensibilă.

Foloseşte protecţie SPF. Pe tot parcursul anului!

Chiar aplicarea unei pudre de ten cu SPF tot este mai indicată,decât nimic. Poate că nu-ţi dai seama că atâta timp cât este lumină afară razele ultraviolete sunt prezente,indiferent de vreme. În perioadele reci,pot fi de până la de două ori mai multe raze UVA,decât cele UVB. Acestea pătrund adânc în piele şi pot duce la cancersau la majoritatea problemelor pielii:riduri,pete de culoare,piele lăsată.