Scoate în evidenţă un singur element

Dacă ai un machiaj puternic al ochilor şi un ruj de culoare închisă s-ar putea să arăţi ca un clown. De aceea,este recomandat să accentuezi fie doar ochii,fie doar buzele. În cazul unui machiaj puternic al ochilor,foloseşte un gloss sau un ruj într-o culoare cât mai naturală. Dacă vrei un ruj roşu aprins,atunci machiază ochii discret.

Buze mai cărnoase

Pentru a obţine efectul de buze pline,aplică un contur chiar deasupra liniei buzelor cu un creion în culoarea naturală a buzelor. După ce te-ai rujat,aplică puţin gloss în mijlocul buzei inferioare.


Citeşte şi:

Sfaturi simple pentru buze de invidiat

Cum îţi exfoliezi corect buzele


Nu folosi în niciun caz creion-contur în nuanţe închise!

Este foarte bine să defineşti buzele,vor părea mai pline şi nu se va întinde rujul. Un contur închis şi un ruj deschis la culoare este lipsă de stil.

Nu arunca rujul care nu-ţi place

Ai cumpărat un ruj şi nu-ţi place cum arată pe buzele tale? Nu-l arunca! Make-up artiştii obţin nuanţe extraordinare prin combinarea mai multor culori. Fă câteva experienţe şi s-ar putea să ai surprize plăcute!

Nu încurca borcanele

Rujul poate fi deseori folosit ca fard de obraz. Nu folosi însă niciodată un fard de obraz pe post de ruj.

Vârsta şi rujul

Cu cât înaintezi în vârstă,ai nevoie de un ruj cât  mai cremos,pentru că buzele devin din ce în ce mai uscate. Evită şi culorile închise,subţiază buzele.

Rujul şi dinţii

Dacă dinţii tăi nu sunt foarte albi,încearcă rujuri în tonuri de prună,violet sau nuanţa vinului roşu. Evită nuanţele de corai sau pe cele maronii pentru că „îngălbenesc” dinţii.

Truc

Dacă rujul preferat e pe terminate,scoate ce a mai rămas în tub cu ajutorul unui beţişor de urechi,amestecă rujul cu puţină vaselină sau gloss şi aplică pe buze cu ajutorul unei pensule. Aceeaşi reţetă o poţi folosi pentru a amesteca mai multe nuanţe de ruj.