Seminţele de rodie te ajută să slăbeşti

Seminţele fructului sunt unele dintre cele mai bune,mai ales dacă vrei să scapi de kilogramele în plus. Bogaţi în antioxidanţi şi vitamina C,seminţele au proprietatea de a arde grăsimile. Un sfert de ceaşcă de seminţe conţin doar 36 de calorii,1 g de grăsime,2 g fibre şi 1 g de proteine.


Citeşte şi:

Seminţele de in,alimente de neînlocuit pentru sănătatea ta

Seminţe şi plante care scad colesterolul


Seminţele de cânepă,bune pentru muşchi tonifiaţi

Seminţele de cânepă sunt printre puţinele surse vegetariene care conţin proteine ​​complete,ceea ce înseamnă că au cei 20 de aminoacizi importanţi pentru tonifierea muşchilor. Consumă-le după ce faci exerciţiile fizice. Două linguri de seminţe conţin 90 de calorii,6 g grăsimi,2 g de fibre şi 5 g de proteine.

Seminţe de chia pentru oase puternice

Mănâncă aceaste seminţe pentru conţinutul bogat de calciu pe care îl au. Amestecă 1/2 ceaşcă cu 2 căni de lapte de migdale neîndulcit,1 lingură de sirop de arţar şi scorţişoară după gust. Vei obţine o budincă delicioasă! Două linguri de seminţe conţin 138 de calorii,9 g de grăsime,10 g de fibre şi 5 g de proteine.

Mănâncă seminţe de dovleac ca să ai energie

Seminţele de dovleac sunt bogate în minerale,precum mangan,fier,zinc şi magneziu. Coace o cană de seminţe cu 1/2 linguriţă boia de ardei,praf de chili şi sare de mare,pentru o gustare rapidă. Două linguri de seminţe de dovleac au 158 de calorii,14 g de grăsime,2 g de fibre şi 9 g de proteine.

Seminţe de susan pentru o inimă sănătoasă

Seminţele conţin acid linoleic şi acizi graşi Omega-6 acid care pot controla colesterolul „rău“. Merg de minune în salate! Două linguri de seminţe de susan au 103 calorii,9 g de grăsime,2 g de fibre şi 3 g de proteine.

Seminţele de in previn cancerul

În seminţele de in se găsesc compuşi anticancer,numiţi lignani şi acizi graşi Omega-3 care ţin la distanţă cancerul. Macină câteva seminţe de in şi adaugă-le în produsele de patiserie. Două linguri de seminţe de in conţin 110 calorii,9 g grăsimi,6 g fibre şi 4 g proteine.

Germenii de grâu,buni pentru digestie

În aceste seminţe se găseşte un tip de fibre care ajută la menţinerea unei digestii bune. Două linguri de seminţe de germeni de grâu au 52 de calorii,1 g de grăsimi,2 g de fibre şi 3 g de proteine.