Nu doar diabeticii ar trebui să fie îngrijoraţi de nivelul zahărul din sânge,ci toate persoanele trebui să fie vigilente cu privire la produsele alimentare pe care le consumă,deoarece ele cresc nivelul glicemiei.

Alţi factori care contribuie ca nivelul zahărului să crească includ:lipsa exerciţiilor fizice,a somnului şi stresul. Din moment ce simptomele nu sunt atât de proeminente iniţial,ar trebui să fii foarte atentă cu privire la orice modificare a stării de sănătate pe care o întâmpini. Este foarte important să identifici problema în faza incipientă. Doar aşa poţi să reuşeşti să ţii nivelul de zahăr din sânge sub control.

Îţi este foarte sete

Atunci când nivelul de zahăr din sânge este ridicat,rinichii lucrează mai mult pentru a filtra zahărul suplimentar. Acesta este eliminat sub formă de urină,împreună cu alte fluide din organism. Din cauza asta îţi este foarte sete şi chiar te deshidratezi.

Ţi-e constant foame

Odată ce nivelul de urină creşte,se pierd caloriile. De asemenea,din cauza glicemiei foarte mari,zahărul din alimente nu mai ajunge la celulele. De asta,simţi mereu că ţi-e foame.

Urinezi frecvent

Atunci când nivelul de zahăr în exces este eliminat din organism sub formă de urină,asta duce la senzaţia de sete. Pentru potolirea ei,tinzi să bei mai multe lichide şi astfel ajungi să urinezi foarte mult.

Îţi amoreţesc mâinile şi picioarele

Atunci când există un exces de zahăr în sânge,acesta dăunează nervilor. Acest lucru duce la amorţeala mâinilor şi picioarelor.

Ai vederea înceţoşată

Urinarea frecventă,care este cauzată de nivelul ridicat de zahăr din sânge,conduce,de asemenea,la uscarea ochilor şi la probleme cu vederea.

Eşti mai mereu obosită

Atunci când nivelul de zahăr din sânge este ridicat,glucoza în organism nu este utilizată în mod corespunzător,căci celulele nu reuşesc să obţină energia necesară. Acest lucru duce la oboseală accentuată.

Te mănâncă pielea

Pielea foarte uscată şi mâncărimile sunt comune atunci când nivelul de zahăr din sânge este ridicat. Din cauza urinării frecvente,care provoacă deshidratarea,apar mâncărimi la nivelul tegumentului.