Oboseală inexplicabilă 

Mai mult de 70% din femei suferă de oboseală extremă înainte de a suferi un atac de cord. Ele se simt brusc epuizate,chiar şi după sarcini mici,cum sunt ridicarea de pe scaun şi mersul până la bucătărie. Această oboseală este diferită faţă de oboseala cronică,care este cauzată de un dezechilibru hormonal.

 Te chinuieşti să adormi 

Unul din semnele care poate indica un atac de cord este neputiinţa de a adormi. Potrivit unui studiu,aproape jumătate din femeile care au suferit un atac de cord au experimentat tulburări de somn înainte.


Citeşte şi:

Ce să faci în cazul unui atac de cord

Insomnia creşte riscul de atac de cord


 Simţi durere de-a lungul gâtului 

Dacă te confrunţi cu dureri uşoare în spate,umăr,gât sau ureche,este posibil să suferi de un atac de cord. Femeile,de obicei,nu simt amorţeală în piept şi umăr ca şi bărbaţii,dar pot simţi durere de-a lungul maxilarului şi a gâtului. Aceste dureri uşoare se pot extinde până la umeri spre partea stângă. Presiunea în stern şi în partea superioară a spatelui sunt,de asemenea,semnele unui atac de cord la femei.

 Respiri cu dificultate 

Mai mult de jumătate dintre femei se confruntă cu dificultăţi de respiraţie înainte de a suferi un atac de cord. Aceasta este unul dintre cele mai frecvente semne timpurii ale atacului de cord la femei.

 Te confrunţi cu indigestie sau greaţă 

Ameţelile sau greaţa sunt semne care avertizează femeile că riscă să sufere un atac de cord. Ele pot avea indigestie sau vomita cu puţin timp înainte de atacul de cord. Şansele de a experimenta probleme gastro-intestinale se dublează la femei înainte de un atac de cord.

 Eşti stresată 

Femeile se simt de multe ori încordate înainte de un atac de cord,mai mult de 30% dintre acestea au acest simptom.

Transpiri brusc

Paloarea bruscă fără niciun motiv aparent nu este un semn bun şi poate fi un semn al atacului de cord. Mai mult de 40% dintre femei se simt ameţite şi transpiră înainte de un accident vascular cerebral.