Eşti foarte obosită

 

„Foarte multe femei presupun că nu e nimic în faptul că se simt foarte obosite şi îşi spun că se vor simţi mai bine,dar în realitate ar putea fi un semn că inima nu mai funcţionează aşa cum trebuie“,a explicat Suzanne Steinbaum,director al Institutul Vascular de la Lenox Hill Hospital din New York City,SUA. De ce te simţi aşa? Totul se reduce la lipsa de oxigen. Inima se luptă şi încearcă să transporte oxigen în tot  corpul. O mulţime de oameni se simt obosiţi dintr-o serie de motive. Dacă acesta este singurul tău simptom,consultă medicul.

 

Ţi se umflă picioarele

 

Sarcina sau statul foarte mult în aceeaşi poziţie când călătoreşti favorizează umflarea picioarelor. Acesta poate fi,de asemenea,un semn al insuficienţei cardiace,o afecţiune cronică în care inima nu mai pompează aşa cum trebuie sângele. Unele medicamente pentru tensiune arterială şi diabet zaharat ar putea provoca umflarea picioarelor.

 

Ai dureri foarte mari când te plimbi

 

Dacă muşchii şoldului şi ale picioarelor se contractă când urci scările,mergi pe jos sau muţi mobila,după care te simţi mai bine când te odihneşti,nu pune acest simptom pe seama bătrâneţii sau a lipsei de mişcare. Ar putea fi un simptom al bolii arteriale periferice,care duce la apariţia multor boli de inimă.

 

Te simţi ameţită

 

Acest simptom poate fi cauzat de deshidratare sau pentru că te-ai ridicat prea repede,dar dacă acesta apare în mod regulat,discută cu medicul pentru a vedea dacă efectele secundare ale medicamentelor,problemele urechii interne,anemia,sau,mai rar,problemele cardiace sunt de vină. Această stare ar putea fi cauzată de blocajele din artere care diminuează tensiunea arterială.

 

Simţi că nu poţi să respiri

 

De vină ar putea fi astmul,anemia,o infecţie,sau rareori,o problemă cu supapele inimii sau cu capacitatea sa de a pompa sânge. „Acumularea de lichid care afectează partea stângă a inimii poate produce respiraţie şuieratoare,care simulează astmul bronşic“,spune medicul Michael Miller,profesor de medicină cardiovasculară la Şcoala de Medicină de la Universitatea din Maryland.

 

Eşti deprimată

 

Depresia nu este,probabil,un semn că ai probleme cu inima. Dar bunăstarea psihică este legată de bunăstarea fizică;multe studii sugerează că oamenii care sunt deprimaţi au un risc crescut de se îmbolnăvi de boli cardiace.

 

Ai migrene

 

Uneori,o durere de cap este doar o durere de cap. Dar în unele cazuri,migrenele regulate sugerează că ceva este în neregulă cu tine. Migrenele apar la 12% din populaţia din întreaga lume,dar la aproximativ 40% din pacienţii cu boli cardiovasculare. Apariţia migrenelor a fost legată de unele anomalii cardiace,aşa că este posibil ca aceste dureri de cap să aibă legătură cu disfuncţiile inimii.