1. 30 de minute de mişcareîn fiecare zi-un antrenament la sală,o alergare uşoară,mers alert sau înot-sunt de mare ajutor.
2. Dacă mergi la sală,fie că te antrenezi dimineaţa,fie la prânz sau seara,ai nevoie de combustibil pentru susţinerea efortului şi obţinerea rezultatelor dorite. Astfel,cu două ore înainte de a face sport,fă plinul cu energie:carbohidraţi-fulgi de ovaz,orez integral,fructe-o banană,un măr sau o portocală. Toate aceastea în funcţie de ora antrenamentului.
3. Este bine să te hidratezi cu apă,pe tot parcusul zilei,nu doar în timpul efortului mai intens.
4. Ia mereu micul dejun şi respectă regula celor trei mese şi două gustări sănătoase.
5. Salatele,legumele şi unele fructe nu trebuie să-ţi lipsească din meniul zilnic.
6. Nu pleca la cumpărături fără o listă cu ceea ce trebuie să cumperi. Astfel nu vei fi tentată să treci pe la raioanele cu „alimente interzise“.
7. Găseşte un echilibru între activitatea ta zilnică,sport şi alimentaţie. Toate trei sunt la fel de importante.

Cum stăm la capitolul mişcare?
În urma unui studiu Herbalife,derulat la nivel naţional în ianuarie 2014 de GfK România,pe un eşantion reprezentativ la nivel urban şi naţional,alcătuit din 800 de respondenţi,bărbaţi şi femei cu vârste între 24-50 de ani,numărul persoanelor sedendare a scăzut cu 5% faţă de anul trecut. La întrebarea ce-i opreşte să facă sport,53% dintre cei intervievaţi consideră că sunt mult prea ocupaţi pentru a ajunge la sală sau pentru a alerga în parc şi 11% cred că sportul implică prea multe cheltuieli. În ceea ce priveşte motivele pentru care fac mişcare,48% sunt motivaţi de faptul că arată mai bine,iar 21%,în creştere cu 3 procente faţă de anul trecut,fac asta pentru că simt nevoia practicării unui hobby sau a unei activităţi în afara serviciului.


Citeşte şi:

Elimină colăceii de pe burtă în 5 paşi

Combinaţii de alimente pentru o sănătate de fier