Când spunem iarnă ne gândim deja la ciocolată caldă sau la mere cu scorţişoară,dar trebuie urmate câteva sfaturi de îngrijire,care ajută mai mult la menţinerea sănătăţii decât aceste alimente.

Răceala,tusea,problemele de respiraţie,alergiile sezoniere,sunt principalele afecţiuni de care foarte multă lume suferă în sezonul rece. Aşadar,iată câteva sfaturi de îngrijire,care te ajută să te menţii sănătoasă.

1. Mâncarea de alimente bogate în vitamina C

Primul lucru include consumul de alimente precum fructele citrice sau usturoiul,care sunt  bogate în vitamina C şi zinc. Acestea două întăresc sistemul imunitar şi menţin la distanţă orice bacterie.

2. Practicarea de exerciţii zilnic

Este foarte important să fie practicate exerciţii în fiecare zi în perioada iernii,deoarece acestea ajută foarte mult organismul să se menţină cald şi stimulează metabolismul şi circulaţia sângelui,prevenind dezvoltarea bolilor.

3. Consumul de alimente sănătoase

Un studiu recent spune că oamenii au tendinţa de-a mânca mai mult în sezonul rece,iar mai multe calorii duc la scăderea temperaturii corpului. Aşadar,mesele trebuie să includă alimente sănătoase,care au un conţinut caloric scăzut,pentru a evita adăugarea de kilograme.

4. Mai multe legume şi fructe

Dacă vrei să treci peste iarnă fără să te îmbolnăveşti,mănâncă mai multe fructe şi legume,deoarece conţin substanţe nutritive care stimulează imunitatea.

5. Spală-te pe mâini mai des

Spală-te pe mâini de fiecare dată cu apă caldă şi săpun,deoarece infecţiile virale sunt comune în timpul iernii. De asemenea,când intri în contact cu o persoană răcită,nu uita să te speli pe mâini.

6. Hidratează-te

Un alt sfat sănătos care trebuie urmat în perioada rece este hidratareaorganismului,iar apa băută poate fi călduţă. Deshidratarea duce la uscarea pielii şi cauzează mai multe probleme de sănătate.

7. Suplimente de vitamine

Vorbeşte cu medicul pentru a vedea dacă este nevoie să iei suplimente de vitamine,care te ajută să întăreşti sistemul de imunitate şi să menţii la distanţă cele mai comune afecţiuni cu care foarte multă lume se confruntă în lunile de iarnă.