1. Pentru a avea un ten de invidiat bea mai puţină cafea,pentru că unul dintre principalii vinovaţi pentru uscarea pielii şi înmulţirea ridurilor este cofeina. Încearcă să te hidratezi foarte bine,astfel încât să atenuezi aceste efecte asupra pielii,mai ales dacă nu poţi renunţa la cafea.

2. Evită duşurile lungi şi fierbinţi,chiar dacă asta îşi doresc mulţi după o zi grea de muncă,şi nu uita că apa la temperaturi ridicate distruge primul strat al epidermei şi înlătură uleiurile naturale produse de piele,determinând uscarea în exces.

3. Încearcă să dormi suficient! Somnul ajută la regenerarea celulelor şi,dacă vrei ca pielea ta să nu aibă un aspect obosit şi tern,acordă atenţia cuvenită orelor de somn.

4. Nu sări peste mesele principale ale zilei,pentru că acest lucru duce la îmbătrânirea mai rapidă a pielii. Include zilnic în alimentaţia ta surse de vitamina C (citrice),E (avocado),A (cartofi dulci),care ajută pielea să se refacă. De asemenea,redu cantitatea de sodiu din alimentaţie,deoarece acesta absoarbe umezeala din piele,lăsând-o uscată şi fără viaţă.

5. Daca iti doresti un ten de invidiat nu exagera cu scruburile şi exfolierea! Dacă apelezi la această metodă de îndepărtare a celulelor moarte mai mult de o dată pe săptămâna asta înseamnă că accepţi să îţi agresezi pielea de bună voie şi să contribui la degradarea ei. Repetată prea des,această procedură nu face altceva decât să intensifice producţia de sebum şi apariţia coşurilor.

6. Nu te epila cu ceară pe faţă! Mustaţa şi excesul de păr facial sunt într-adevăr inestetice,însă această metodă este prea agresivă pentru pielea de la nivelul tenului,care este cu mult mai sensibilă decât cea de pe corp. În timp,vei observa că ridurile şi semnele de îmbătrânire a pielii vor fi evidente mult mai repede,pentru că epilarea cu ceară este agresivă şi poate traumatiza foliculii,rămânând cicatrici foarte greu de tratat.

7. Nu folosi perii de machiaj murdare daca vrei un ten de invidiat! Chiar dacă nu te machiezi zilnic,obişnuieşte-te să speli o dată la câteva zile sau înainte de folosire periile de aplicare a machiajului şi buretele pentru fond de ten. Altfel,rişti să creezi un mediu propice pentru bacterii şi te vei întreba de ce tenul tău are probleme.