Cumpărarea unui inel de logodnă pentru persoana iubită poate fi o misiune destul de complicată,mai ales în zilele noastre când există nenumărate modele şi detalii tehnice de care este bine să ţii cont când faci o astfel de investiţie. De aceea,îţi oferim câteva sfaturi practice care te vor ajuta să iei cea mai bună alegere. 

1.Stabileşte-ţi bugetul

Înainte de a pleca în căutarea bijuteriei perfecte,este foarte important să-ţi stabileşti bugetul. Astfel,vei putea începe căutările în funcţie de suma pe care o ai disponibilă pentru achiziţionarea inelului de logodnă. 

2. Alegerea metalului din care este făcut inelul

Acesta este punctul în care ar trebui să acorzi atenţie preferinţelor partenerei,întrucât există o paletă destul de largă în ceea ce priveşte metalul din care poate fi realizat inelul de logodnă. Poţi opta pentru aurul galben,alb sau roz,platină,paladiu şi,în cele din urmă,argint. Costul inelului poate varia destul de mult şi în funcţie de metalul ales,platina fiind cea mai scumpă dintre toate. 

3. Ce formă a pietrei alegi

Forma pietrei alese poate fi un aspect extrem de important,mai ales din punctul de vedere al purtătorului. Există o multitudine de opţiuni când vine vorba de acest lucru,de la piatră rotundă sau dreptunghiulară,până la cea ovală,marchiză,în formă de pară sau tip “printesa”. Gândeşte-te ce formă i s-ar potrivi persoanei dragi şi după ce ai bifat acest aspect important,acordă atenţie şi altor detalii ceva mai tehnice în alegerea unui inel de logodnă.

4. De ce detalii tehnice ar trebui să ţii cont

Dacă te-ai hotărât să cumperi un inel cu diamant,atunci ar trebui să acorzi atenţie clarităţii acestuia. Cu cât acesta este mai transparent,cu atât este mai scump. Cele care fac parte din categoria “exceptional fine – D,E şi F – sunt extrem de scumpe,motiv pentru care cele mai căutate diamante fac parte din categoria “fine white”,marcate cu G sau H. În ceea ce priveşte claritatea diamantului,este important să fie încadrat în intervalul SI1-SI2,ceea ce înseamnă că are imperfecţiuni care nu pot fi văzute cu ochiul liber. Când vine vorba de greutatea diamantului (căratele pe care le are),trebuie să ai în vedere faptul că un diamant care are mai multe carate nu este neapărat şi mai voluminos. Aspectul diamantului depinde atât de forma pe care o are,cât şi de tăietură,dar şi de suportul pe care este pus. 

5. Care este trendul în materie de inele de logodnă

Trendul se schimbă de la an la an şi-n cazul inelelor de logodnă. Cu toate acestea,este mai important să ţii cont de preferinţele partenerei şi de stilul pe care îl adoptă zi de zi. Dacă vrei un inel clasic,care nu se demodează niciodată,poţi opta pentru un inel de logodnă cu forma diamantului rotundă. În cazul în care partenerei tale îi plac lucrurile neconvenţionale,poţi alege un inel cu diamant care să iasă în evidenţă prin culoarea pietrei. Diamantele roşii sau verzi nu pot trece neobservate,însă valoarea lor este destul de ridicată. 

6. Cauţi ceva ieşit din comun?

Dacă vrei să îţi surprinzi iubita cu un inel de logodnă diferit,Royal Diamonds îţi oferă bijuterii realizate manual,cu diverse pietre preţioase şi forme ieşite din comun. Poţi opta pentru un inel cu diamant rotund briliant,smarald,baghetă,princess sau marchiză,cu un singur sau mai multe diamante ori cu pietre semipreţioase,precum Rubine,Smarald,Safire şi Tanzanite.

7. Avantajele cumpărării online

Poate că achiziţionarea online a unui inel nu îţi permite vizualizarea în realitate a ceea ce cumperi,dar îţi oferă alte avantaje. Multe magazine online oferă diverse discounturi la bijuteriile achiziţionate şi mai mult decât atât,produsul poate fi returnat în decursul a 30-40 de zile. Spre exemplu,la Royal Diamante Royal Diamante se oferă clienţilor o garanţie de 90 de zile pentru a returna produsul şi pentru a primi banii înapoi,în cazul în care există nemulţumiri. Astfel,în termen de 30 de zile de la primirea produsului îl poţi returna,iar rambursarea este completă. Dacă achiziţionarea online ţi se pare o variantă avantajoasă,asigură-te că ai de-a face cu o companie serioasă,care oferă certificări de garanţie ale produselor şi că ai citit cu atenţie termenii şi condiţiile în vederea cumpărării produsului dorit.