De aceea,alegerea celei mai potrivite lenjerii este o parte importantă şi trebuie tratată cu atenţie.

Casa G&D îţi oferă câteva sfaturi care te vor ajuta la selectarea celor mai potrivite produse care să“îmbrace” patul într-un fel plăcut şi util totodată.

1. Alege lenjeria în funcţie de dimensiunea patului!

Cand măsori patul,trebuie să ai în vedere faptul că o parte a cearceafului trebuie să intre sub saltea fixându-se bine. Un cearceaf care se miscă sau se mototoleşte pe timpul nopţii poate crea o senzaţie de neplăcere.

2. Măsoară pernele înainte de a cumpăra feţele de pernă

Este bine să ştii dinainte ce dimensiuni au pernele decat să trebuiască să le trimiţi înapoi.

3. Cumpără lenjeria în funcţie de tipul materialului pe care îl are şi de scopul său!

Alege bumbacul dacă doreşti o lenjerie care protejează pielea pe timpul nopţii si o lasă să respire. Confortul oferit de acestea,cât şi absorbţia sporită a umezelii sau rezistenţa tesăturii sale,fac din lenjeriile 100% bumbac o opţiune primordială în alegerea aşternuturilor preferate.

4. Lenjerii elegante şi rezistente

Lenjeriile din damasc satinat,mercerizat şi ranforizat au un aspect lucios ceea ce le conferă eleganţă,un grad ridicat de delicateţe la atingere,precum şi rezistenţă la folosire şi spălări repetate.

5. Lenjeriile pufoase şi moi

Confecţionate dintr-un material de top,acestea sunt foarte călduroase şi plăcute la atingere,pentru a face faţă nopţilor reci. Le poţi alege daca doreşti un aspect pufos şi un pat călduros în nopţile friguroase de iarnă.

6. Lenjeriile din bumbac satinat se întreţin uşor şi sunt rezistente în timp

Deoarece bumbacul dublu satinat este obţinut printr-un proces chimic numit mercerizare,acest procedeu ajută la întărirea firului şi,ulterior,a ţesăturii şi la păstrarea culorilor. Bumbacul satinat este lucios şi moale,ţinând răcoare în nopţile călduroase şi căldură în nopţile răcoroase;de obicei,lenjeriile de pat fabricate din acest material au două părţi,una lucioasă şi una mată.

7. Lenjeriile de pat 3D sau 5D

Particularitatea acestui tip de lenjerie 3D sau 5D este dată de motivele florale, care imită sălbăticia şi frumuseţea naturii.