După cum ştim,îmbătrânirea poate avea o mulţime de efecte negative asupra organismului şi a sănătăţii în general. Atunci când celulele corpului încep să se degenereze,procesul de reînnoire celulară nu este la fel de activ,fiind încetinit de funcţiile organelor.

Bolile de inimă sunt destul de comune la oameni de la o anumită vârstă. Cu toate acestea,păstrarea dinţilor sănătoşi poate ajuta la prevenirea mai multor afecţiuni.

Dinţiisunt părţi importante ale corpului. Principalele funcţii ale acestora sunt de a da o structură feţei,ajută la mestecarea alimentelor,etc.

De aceea,este esenţial să fie păstraţi sănătoşi şi în condiţii de siguranţă pentru a preveni apariţia cariilor şi a altor maladii. Există câteva sfaturi pe care trebuie să le iei în considerare pe măsură ce înaintezi în vârstă pentru a avea dinţi sănătoşi.

Evită produsele acide şi dulci

Limitează consumul de alimente acide şi dulci,pe măsuri ce îmbătrâneşti,pentru că,componentele acestor alimente pot deteriora dinţii într-un timp scurt.

Bea apă

Bea suficient de multă apă pentru a fi mereu hidratată gura. Dacă gura este uscată pot apărea cariile,care cauzează o serie de boli legate de vârstă.

Citeşte şi:Cum să-ţi albeşti dinţii cu coaja de banană!

Schimbă mai des periuţa de dinţi

Este important să fie folosită periuţa de dinţi pentru a curăţa dinţii,pentru că,pe măsură ce îmbătrâneşti,dinţii nu mai sunt la fel de puternici şi folosirea aceleiaşi periuţe de dinţi îi poate deteriora.

Foloseşte apă de gură

Odată ce înaintezi în vârstă,este important să clăteşti dinţii cu apă de gură pe bază de flour,zi de zi. Astfel ai grijă de sănătateadinţilor.

Mănâncă alimente bogate în calciu

Dinţii nu sunt altceva decât oase,care pot fi afectate în mod negativ de vârstă,la fel ca şi articulaţiile. Pentru a avea grijă de ei,mănâncă alimente bogate în calciu şi vitamina D,fiind elementele nutritive care-i hrănesc.

Control dentar

Dacă eşti o persoană care poartă proteză dentară,asigură-te că vizitezi medicul dentist de multe ori. Acesta poate detecta dacă există probleme şi infecţii provocate de proteza dentară.

Citeşte şi:Remediu pentru combaterea durerilor de dinţi într-o clipită

Masează gingiile

Masează gingiile în fiecare zi,pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui,stimulând astfel sănătatea lor.