Dacă unghiile tale se rup uşor,înmoaie-le în ulei de măsline călduţ pentru 10-15 minute pe zi,timp de o lună. După ce ai făcut acest lucru timp de o lună,poţi rări tratamentul la o dată pe săptămână. Acest tratament te va ajuta să-ţi fortifici unghiile deteriorate.

Crema pentru cuticule tratează pielea uscată

Foloseşte o dată pe săptămână,înainte de a-ţi face manichiura,o cremă sau un ulei cu vitamina E,special pentru cuticule,care va hrăni şi va trata pielea uscată. Dacă ai cuticulele crăpate,dă-ţi cu această cremă în fiecare seară,înainte de culcare.

Mănuşile te apără împotriva detergenţilor

Indiferent că speli vasele,găteşti,faci curat sau grădinăreşti,trebuie să porţi mănuşi. Detergenţii şi produsele de curăţat sunt dure pentru unghiile tale şi le usucă. Atunci când lucrezi în grădină solul îţi poate afecta unghiile.

Cremele nutritive hrănesc pielea

De fiecare dată după ce te speli pe mâini trebuie să foloseşti o cremă hidratantă. Astfel vei preveni uscarea şi crăparea pielii. Caută cremele cu multe proteine şi antioxidanţi,care acţionează şi ca tratament.

Masajul stimulează creşterea unghiilor

Masarea unghiilor ajută nu doar la asimilarea mai rapidă a diverselor tratamente pe care le foloseşti,ci stimulează circulaţia sângelui în zona respectivă şi implicit creşterea unghiilor. Pentru masaj,foloseşte ulei e măsline sau de migdale. Poţi folosi şi zeamă de lămâie,care este un întăritor natural pentru unghii şi în plus le dă şi un aspect lucios,îngrijit.

Multivitamine pentru unghii sănătoase

Vitaminele sunt esenţiale pentru bunăstarea ta generala şi pot face minuni pentru unghii. Lipsa din organism a vitaminelor A şi C,şi a calciului,poate provoca uscarea unghiilor. Aşadar,consumă multe alimente ce conţin calciu şi proteine. Poţi apela şi la suplimente care să-ţi asigure necesarul de vitamine.

Acetona atacă şi deteriorează unghiile

Soluţiile care conţin acetonă usucă şi deteriorează unghiile,de aceea nu sunt recomandate. Chiar şi cele fără acetonă ar trebui folosite de maximum o dată pe săptămână.