Atunci când alegi culoarea,nu te lăsa atrasă de imaginea de pe cutie. Părul tău este diferit şi este posibil să nu obţii aceleaşi rezultate,deşi foloseşti aceeaşi nuanţă. Pentru a nu da greş,alege-ţi culoarea ţinând cont nu doar de preferinţele tale,ci şi de culoarea tenului şi de cea a părului. De exemplu,dacă ai tenul deschis şi părul şaten,poţi alege nuanţe calde de roşcat-castaniu sau blond deschis şi evită blondul foarte deschis dacă eşti brunetă.

2. Oxidantul contează

Când alegi vopseaua,ţine cont şi de gradul de oxidare necesar şi caută un oxidant pe măsură,în cazul în care nu este inclus. Vopseaua ton pe ton aduce doar câteva reflexe culorii tale de bază şi nu presupune folosirea unui agent de oxidare. Dacă alegi o nuanţă deschisă,este nevoie de un oxidant mai puternic. Aşadar,cu cât nuanţa este mai deschisă,cu atât oxidantul trebuie să fie mai mare.

3. Citeşte cu atenţie instrucţiunile

Pentru a reuşi să te vopseşti singură,trebuie sa ţii cont de instrucţiuni şi de ceea ce vrei să obţii. Dacă te vopseşti pentru prima dată,timpul de acţiune pe rădăcini şi pe lungimi este diferit faţă de atunci când te revopseşti. Totodată,când schimbi marca de vopsea,ar fi de preferat sa faci un test,cu 48 de ore înainte de a te vopsi.

4. Fără fire albe

Dacă firele albe şi-au făcut apariţia,nu folosi coloranţi semipermanenţi sau care nu conţin ammoniac. Alege vopseaua permanentă care-ţi garantează o acoperire totală a firelor albe.

5. De ce trebuie să ţii cont?

Poţi obţine o culoare frumoasă,dacă respecţi anumite reguli generale:evită să foloseşti pe părul decolorat un colorant fără amoniac,nu-ţi vopsi părul înainte şi după ce l-ai făcut permanent,nu folosi niciodată restul de amestec de la vopsirea anterioară şi nu te vopsi mai devreme de patru săptămâni.

6. Evită eventualele „surprize”

Rezultatul obţinut depinde foarte mult de tine. Aşadar,pentru a evita eventualele neplăceri,alege o culoare care variază cu un ton,maximum două faţă de culoarea ta de bază. Dacă-ţi vopseşti părul care a fost colorat anterior,aplică mai întâi produsul pe rădăcină,apoi pe vârfuri.

7. Culoare de lungă durată

Produsele de îngrijire pentru păr vopsit asigură o culoare de lungă durată,regenerează părul şi-i dau strălucire. Foloseşte atât un şampon special,cât şi o mască tratament,o dată pe săptămână.