90% dintre cazurile de cancer la plămâni sunt cauzate de fumat,iar în cele mai multe situaţii primele simptome apar doar în momentul în care boala a avansat şi s-a extins şi la alte organe.

Simptome cancer pulmonar:

1. Simptome cancer pulmonar - Tusea persistentă

O tuse care nu dispare în 2-3 săptămâni şi,dimpotrivă,se intensifică poate fi un semn care să te îngrijoreze. De asemenea şi faptul că te doare în piept în timp ce tuseşti ar trebui să fie un motiv ca să mergi cât mai repede la medic.

2. Tuse cu sânge

Dacă în timp ce tuseşti expectorezi spută ce conţine urme de sânge,atunci controlul medical este obligatoriu în cel mai scurt timp.


Citeşte şi:

Alimente sănătoase pentru plămâni

Principalele cauze ale cancerului de col uterin


3. Simptome cancer pulmonar - Lipsa apetitului

Este unul dintre cele mai comune simptome ale cancerului de plămâni. Nu mai ai senzaţia de foame şi pierzi îngreutate repede,fără să-ţi propui acest lucru.

4. Dificultăţi de respiraţie

Ţi se întâmplă des să rămâi fără aer,respiraţia îţi este însoţită de un şuerat,iar în piept simţi tot timpul o presiune. Toate acestea sunt simptome frecvente ale cancerului pulmonar.

5. Simptome cancer pulmonar - Oboseală

Este des întâlnit în rândul bolnavilor de cancer să se simtă extrem de obosiţi şi lipsiţi de energie. Aceasta este o urmare a lipsei apetitului,deoarece organismul este privat de substanţele nutritive vitale,care se obţin din alimente.

6. Modificări ale vocii

În timpul bolii apar modificări importante în timbrul vocal,mai exact vocea devine aspră. De asemenea,există posibilitatea să apară umflături la nivelul feţei,al braţelor şi al gâtului.

7. Simptome cancer pulmonar - Infecţiile repetate pot face parte din acele simptome ale cancerului pulmonar

Din cauza faptului că imunitatea este scăzută,organismul este predispus la infecţii,în special cele ale sistemului respirator,cum ar fi bronşitele sau pneumoniile.