1.     Pentru a-ţi găti bine alimentele,plasează grătarul la cel puţin 10 cm distanţă de jăratic.

2.     E bine ca grătarul să fie uns cu ulei,pentru ca alimentele să nu se lipească de fier.

3.     Uleiul e bun şi dacă vrei să obţii o culoare mai frumoasă a alimentelor:unge-le cu un pic de ulei de măsline,folosind o pensulă curată sau un mănunchi de ierburi aromatice.

4.     Dacă prepari carne roşie,las-o deasupra unui strat de jăratic puternic încins,însă nu foarte mult timp;aşa vei avea o fleică „în sânge”. Nu se sărează decât în momentul servirii,altminteri vei obţine o bucată de „talpă” uscată.

5.     Ca să fie bine pătrunsă,carnea roşie trebuie să aibă cel mult 2 centimetri grosime. Dacă vrei să faci carne roşie marinată,la fiecare întoarcere,bucata trebuie unsă cu sosul în care ai marinat-o iniţial.

6.     După ce ai luat carnea de pe foc,e bine,înainte de-a o servi,să o laşi să se „odihnească” câteva minute pe tocător. Asta permite sucurilor din carne,pe care căldura le-a „alungat” spre centrul bucăţii de friptură,să se întoarcă la suprafaţă. Rezultatul e o bucată mai zemoasă – şi mai gustoasă.

7.     Nu te teme de combinaţii care îţi fac poftă,dă-ţi frâu liber imaginaţiei:poţi să combini puiul cu ananasul,carnea albă cu fructele seci (prune,caise deshidratate)... poţi face chiar şi deserturi la grătar! E suficient să înşiri pe ţepuşă bucăţi din diverse fructe. Combinate cu stafide şi cu brânzeturi fine-lăsate un pic deasupra focului,în folie de aluminiu,cât să se înmoaie-,te vei delecta cu savori la care nici n-ai visat...


Citeşte şi:

Alimente care alungă depresia

Iată cum slăbeşti sănătos după ce ai născut!