1. Mască împotriva cuperozei

Cuperoza poate apărea la toate tipurile de ten şi se manifestă printr-o înroşire a pielii. Ca să o combaţi,măsurile de igienă sunt foarte importante. Curăţă-ţi faţa zilnic cu apă călduţă şi un săpun neiritant şi foloseşte produse de machiaj recomandate de un medic dermatolog.

O dată pe săptămână încearcă şi un tratament preparat în casă din 50 ml de suc de cartofi,50 g de miere de albine şi 10 g de propolis. Amestecă-le bine până devin o pastă omogenă şi aplică soluţia pe faţa curată. Las-o să acţioneze timp de o oră,apoi clăteşte cu apă călduţă.

2. Ceai verde contra mătreţii

Regula numărul unu pentru o îngrijire corectă a părului afectat de mătreaţă este spălatul frecvent cu un şampon special,adecvat tipului tău de păr. Pentru a scăpa de mătreaţă fără să-ţi deshidratezi pielea,încearcă un tratament cu ceai verde. Pune două plicuri de ceai în apă fierbinte,acoperă vasul şi aşteaptă timp de 20 de minute. Ia apoi plicurile,lasă-le să se răcească,scoa-te-le conţinutul şi masează-ţi cu el scalpul.

3. Hidratare pentru călcâiele crăpate

Dacă vrei să ai picioarele fine,iar pielea de pe călcâie să nu se mai crape,încearcă un tratament natural foarte eficient. Fierbe o ceaşcă de lapte,adaugă sucul de la o lămâie şi o linguriţă de glicerină. Lasă amestecul jumătate de oră,după care aplică-l pe tălpi,pune-ţi o pereche de şosete din bumbac şi stai aşa peste noapte.

4. Petalele de trandafiri atenuează cearcănele

Tratamentul cearcănelor începe în primul rând cu demachierea ochilor cu un produs cosmetic adecvat tipului de ten. Aplică apoi comprese reci cu infuzie din petale de trandafir.

Adaugă o lingură de petale uscate la 100 ml de apă,pune soluţia la rece şi îmbibă două discuri demachiante,pe care le pui pe ochi. Aşteaptă 10-15 minute,apoi îndepărtează compresele şi aplică o cremă specială pentru zona ochilor.

5. Tratament pentru unghii

Te-ai săturat ca unghiile tale să fie fragile,să se rupă sau să se exfolieze? Pune în 200 ml de lapte cald câteva picături de ulei esenţial de rozmarin şi ţine mâinile timp de cinci minute în acest amestec. Înainte de a aplica oja,poţi masa unghiile cu suc de lămâie,ca să le redai strălucirea şi să le faci mai rezistente.

6. Argila şterge punctele negre

Încerci fără succes să scapi de punctele negre? Prepară o mască din trei linguriţe cu suc de portocale şi două linguriţe cu argilă. Amestecă într-un bol sucul de portocală proaspăt stors cu argila,iar pasta obţinută aplic-o pe faţă cu o pensulă.

Las-o să acţioneze aproximativ 15 minute,apoi clăteşte cu apă călduţă. Argila stimulează circulaţia sanguină şi distruge germenii,iar vitamina C din portocală curăţă pielea.

7. Scapă de transpiraţia în exces

Pentru mâinile sau picioarele care transpiră excesiv,poţi prepara o soluţie din coajă pisată de stejar. Pune trei linguriţe de pulbere la 200 ml de apă rece,lasă vasul acoperit câteva ore,apoi înmoaie-ţi mâinile sau picioarele în vas pentru 10-15 minute.

Bicarbonatul de sodiu este un remediu recunoscut pentru capacitatea sa de a anihila mirosul neplăcut al transpiraţiei. Aşadar,pudrează cu el zonele în care transpiri abundent.