Leagănă-l

Fie că-l legeni pe o pernă pe care ţi-o pui pe picioare,fie că-l legeni în braţe,legănatul este o metodă care dă de cele mai multe ori rezultate.

Vorbeşte cu el

Atunci când încerci să-l adormi,roagă-l pe tatăl bebeluşului să vorbească cu el. Vibraţiile vocii masculine sunt mai profunde şi mai liniştitoare şi au efectul de a adormi copilul. Fie că-i vorbeşte pur şi simplu,că-i citeşte o poveste sau că îi cântă,roagă-l să o facă pe un ton domol,suficient cât să poată percepe vibraţiile vocii paterne.

Plimbă-l cu maşina

Pune bebeluşul în scaunul de maşină şi fă câteva ture. Condu cu viteză medie,constantă,până când adoarme.

Fixează un program de dormit

Fie că alegi 11:00 sau 16:00 ca oră de somn pe timpul zilei,este suficient să te întinzi lângă bebeluş timp de 7 zile la intervalul orar respectiv pentru a se obişnui cu el şi pentru a-l adopta. Dacă-l vei învăţa cu această rutină de somn pe timpul zilei,îi vei prelungi şi somnul de noapte.


Citeşte şi:

Cum tratezi teama copiilor

Piramida alimentară pentru copii


Pune-i muzică

Muzica este o altă metodă de adormit bebeluşul. Dacă vrei ca ea să ajute copilulsă se relaxeze şi să-l ia somul,muzica trebuie să fie lentă şi repetitivă. Alege cd-uri cu cântece de leagăn,care să se deruleze continuu,luând-o mereu de la capat şi dând volumul aproape de minim.

Crează o atmosferă confortabilă

Unii bebeluşi au nevoie de un loc liniştit în care să doarmă,alţii dorm dacă este întuneric în cameră. Asiguraţi-vă că aşternuturile sunt confortabile (încălzeşte-le cu o sticlă cu apă fierbinte înainte să aşezi copilul pe ele) şi îmbracă-l cu pijamale care sunt călduroase şi nu-l irită.

Nu-l deranja când doarme

Nu răspunde la orice zgomot pe care copilul tău îl face. Învaţă să distingi un strigăt real de un scâncet somnoros. Dacă nu eşti sigură,aşteaptă câteva minute în faţa uşii,astfel încât să nu-l deranjezi dacă,de fapt,cel mic doarme.