Optează pentru preparate condimentate

 

Alege mâncăruri picante sau puternic condimentate – s-a dovedit că ardeiul iute şi/sau condimentele îţi aduc mai repede senzaţia de saţietate. Acelaşi lucru este valabil şi pentru salate:înlocuieşte maioneza cu aromatul oţet balsamic sau cu oţet de mere.

 

 

Mănâncă o jumătate de porţie

 

Dacă intri într-un restaurant recunoscut pentru porţiilelui mari,nu ezita. Nu te obligă nimeni să mănânci tot ce ai în farfurie. Mănâncă jumătate de porţie sau mai puţin şi cere restul pentru acasă.  Asta e posibil într-un restaurant care se respectă.

 

 

Comandă doar antreuri

 

În general,antreurile nu sunt vin în porţii foarte mari şi cuprind o mulţime de ingrediente sănătoase:roşii umplute cu brânză,salate,legume în aspic... Comandă antreuri în loc de fel principal,vei reuşi astfel să controlezi şi cât mănânci,şi ce mănânci.

 

 

Cere sosul separat

 

Când este posibil,cere să ţi se servească separat sosul la preparatul pe care îl comanzi. La fel şi maioneza pentru salată. În felul acesta,controlezi cât sos/maioneză foloseşti,mai ales că aceste produse sunt foarte calorice.

 

 

Mai uşor cu băuturile alcoolice

 

Băuturile alcoolice cresc în mod serios numărul de calorii ingerate-şi stimulează apetitul. Deci,comandă vin la pahar şi opreşte-te după,sau optează pentru o limonadă cu miere,care poate ţine loc şi de desert! Sau cere o sticlă mare cu apă.

 

 

Planifică în avans

 

Dacă ştii că vineri seara ieşi în oraş cu prietenii,mănâncă mai uşor în cursul zilei şi cu o seară înainte. În felul acesta,nu te vei simţi vinovată te-ai dedeat unor mici „nebunii“ culinare.

 

 

Ori felul principal,ori desert

 

Dacă vrei să-ţi faci o poftă,fă-ţi doar una. Cu alte cuvinte,nu comanda şi antreuri,şi fel principal,şi desert – alege între acestea trei. Şi savurează!