Sprâncene

Sprâncenele foarte sculptate,dramatice,grafice,care sunt prea subţiri şi care ies foarte mult în evidenţă adaugă ani chipului tău. Ca să arăţi maitânără,lasă-ţi sprâncenele să crească mai groase,având grijă să pensezi doar firele rebele,cele de sub sprânceană,nu şi cele de deasupra. Le poţi contura discret cu ajutorul unui creion sau fard,în aceeaşi nuanţă cu cea a firului de păr sau chiar cu două tonuri mai deschisă,niciodată mai închisă.

Machiaj cu textură cremoasă

Fondul de ten care încarcă prea mult tenul,cu textură pudrată,face pieleasă arate mult mai matură pentru că îţi accentuează orice ridid,şi în plus,există riscul să pară că porţi o mască. Dacă vrei să maschezi trecerea anilor sau să ai un machiaj care nu se vede deranjant în lumina soarelui,optează pentru un fond de ten fluid,cu textură cremoasă. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul rujului,fardului de ochi sau al iluminatorului.

Fard de obraz

Culorile puternice,de culoare închisă pe obraz îţi pot contura trăsăturile şi să îţi dea o alură elegantă,însă din păcate adugă ani în plus. Ca să pară că ai un ten proaspăt,tânăr,foloseşte un fard de obraz în nuanţe deschise,naturale,de roz sau piersică,cu particule iluminatoare,în funcţie de tipul tău de piele.

Citeşte şi:Ce face Jennifer Lopez să rămână veşnic tânără

Gene lungi şi dese

Genele naturale,care nu au nici măcar o tuşă de rimel,adaugă ani chipului tău,chiar dacă ţi-ai aplicat machiaj pe restul feţei. Dacă vrei să pari mai tânără,înainte de a-ţi da genele cu rimel,ondulează-le cu ajutorul unui cleştişor. Pentru o îndulcire a trăsăturilor şi un efect de lifting al ochilor,poţi apela la extensiile de gene,care se întreţin extrem de uşor,care îţi vor şterge cel puţin 10 ani de pe chip.

Păr strălucitor

Părul lipit de cap,cu o textură uscată,din păcate te poate face să pari mult mai în vârstă decât eşti în realitate. Atunci când îţi usuci părul,foloseşte o spumă pentru volum şi pe vârfuri aplică într-o cantitate mică,ulei de păr. Lungimea optimă,care te va face să pari şi mai tânără este cea până la umeri.

Ruj

Rujurile mate reduc din volumul buzelor şi fac pielea să pară uscată,accentuând ridurile. Alege în schimb rujuri cu particule sclipitoare,care va dipersa lumina şi va crea un efect vizual de estompare a ridurilor. Pentru un efect maxim,un luciu de buze va da impresia de buze mult mai pline.

Păr

Culoarea părului te poate ajuta să pari mai tânără,sau dimpotrivă,mult mai în vârstă. Culorile închise nu flatează tenul matur şi scot toate imperfecţiunile acestuia în evidenţă. Cel mai bine este să alegi o culoare cu 2-3 tonuri mai deschisă decât nuanţa ta naturală,sau de ce nu,un blond care va lumina chipul şi nu va mai atrage atenţia asupra lucrurilor pe care vrei să le camuflezi.

Citeşte şi:Menţine-te tânără şi sănătoasă cu un mic truc chinezesc