1. Îndoaie vârful periei pentru a fi mai uşor de manevrat

Pe măsură ce tragi peria din tub,îndoaie uşor vârful astfel încât să fie aproape perpendicular pe mâner. Această nouă formă va face peria uşor de controlat şi vei putea să o foloseşti în zonele mai greu accesibile,cum ar fi micile firele de păr dinspre colţul interior al ochiului.

2. Şterge excesul de rimel cu un serveţel

La primele utilizări ale unui nou tub de rimel,te poţi trezi cu o grămadă de mascara pe gene. Deci,înainte de a aplica primul strat,trece cu pensula peste un serveţel pentru a înlătura orice exces.

3. Crează efect de gene ondulate,rotind peria înainte şi înapoi la baza genelor

Cel mai bun mod de a ondula genele este de a aplica un strat mai gros de rimel la rădăcina genelor şi de a da doar o singură dată cu peria spre vârfuri. Poţi realiza acest lucru prin rotirea baghetei înainte şi înapoi la bază,iar apoi perie uşor genele până la vârfuri.

4. Aplică rimelul rezistent la apă peste cel normal

Formula rezistentă la apă este foarte bună atunci când vrei să ai genele ondulate întreaga zi sau atunci când vrei să fii sigură că nu te vei murdări de câte ori duci mâna la ochi. Dar pentru că este atât de dificil de eliminat,încearcă să aplici rimel normal prima dată şi termini procedeul cu un strat rezistent la apă.

5. Acoperă genele cu rimel pe ambele părţi pentru a le îngroşa

Dacă ai gene subţire sau prea deschise la culoare,aplică stratul de mascara pe ambele părţi,rotind peria în sus şi în jos. În acest fel,firele de păr sunt pe deplin acoperite şi genele par mult mai groase.

6. Ţine pensula la unghi orizontal,pentru volum,sau vertical,pentru o finisare naturală

Modul în care ţii peria atunci când aplici mascara poate face o diferenţă imensă. Ţinând pensula la unghi orizontal şi rotind-o înainte şi înapoi vei crea efect de gene voluminoase,în timp ce o perie ţinută la verticală şi trecut doar vârful pensulei de-a lungul genelor va lăsa un aspect mai natural,iar genele vor părea mai lungi.

7. Pune tubul de rimel într-o cană cu apă fierbinte pentru a fluidiza lichidul

Dacă ai ajuns la ultimele utilizări ale tubului de rimel şi acesta nu este încă la data expirării,la trei luni de la deschidere (ar trebui să arunci întotdeauna rimelul după trei luni,pentru a preveni orice infecţii oculare),încearcă următorul truc.  Închide bine tubul şi pune-l în apă fierbinte,pentru a fluidiza produsul şi a putea fi folosit până la final,fără a lăsa urme de rimel uscat pe genele tale.