Fruntea începe să-ţi lucească,fondul de ten se strânge,rujul nu ţi sepotriveşte? Ţi se par cunoscute? Iată câteva trucuri simple pentru a avea unmachiaj reuşit.
Pe aceeaşi temă:

1. Foloseşteo cremă hidratantă

Înainte de a începe machiajul propriu-zis,curăţă-ţi bine faţa şi aplică ocremă hidratantă. Acum tenul este pregătit pentru fondul de ten. În loc decremă poţi alege şi o bază de machiaj cu o textură uşoară sau o cremăhidratantă colorată,cu factor de protecţie,care poate înlocui fondul de ten.

2. Ascundemicile imperfecţiuni

Dacă ai mici imperfecţiuni,aplică mai întâi un anticearcăn şi apoi fondulde ten. Pentru pete mai închise la culoare sau roşiatice foloseşte un stickpentru ten acneic,care are o putere de acoperire mai mare şi este beneficpentru ten.

3. Aplicăpudră în zona T

După ce te-ai dat cu fond de ten aplică un strat subţire de pudrăsub ochi,pentru a preveni întinderea fardului de pleoape,care va cădea în timpulmachierii,precum şi în zona T,pentru e evita efectul de ten lucios din timpulzilei. Îndepărtează excesul,tamponând uşor cu un şerveţel.

4. Opteazăpentru culorile care te avantajează

În funcţie de nuanţa tenului,alege culorile care ţi se potrivesc. Pentrutenul deschis sunt indicate tonurile de bej şi roz pal,pentru cel mediufoloseşte lila sau roz satinat. Dacă tenul tău este închis,optează pentrunuanţe calde şi un machiaj cât mai discret.

5. Renunţă laconturul negru al ochilor

Înlocuieşte clasicul creion negru cu unul în tonuri delicate,care va da unaspect natural feţei şi luminozitate privirii. Poţi folosi nuanţe de maro,verde închis sau gri-petrol.

6. Alegecorect nuanţa rujului

Pentru a alege un ruj care ţi se potriveşte,culoarea acestuia trebuie săfie cât mai apropiată de cea a buzelor. Aşadar alege-l în aceeaşi nuanţă sau cuun ton,două mai închis decât culoarea buzelor tale.

7. Conturează-ţisprâncenele

Accentuează linia sprâncenelor cu ajutorul unui creion sau al unui fardmat,într-o nuanţă cât mai apropiată cu cea a sprâncenelor. Îndepărteazăsurplusul cu ajutorul unui beţişor de urechi. Pentru sprâncene rebele foloseşteun gel transparent sau colorat.