7 uleiuri care menţin pielea tânără

1 81427 original jpg jpeg

Dacă eşti în căutarea secretului tinereţii fără bătrâneţe, uleiurile naturale te ajută să ştergi uşor urmele vremii de pe faţă. Indiferent de vârstă şi de tipul de piele, o îngrijire specială menţine tenului hidratat şi previne apariţia ridurilor.

Uleiul de trandafiri

Rafinat şi parfumat, la fel ca florile din care este obţinut, uleiul de trandafir hidratează pielea uscată, oferindu-i strălucire şi elasticitate. Planta are proprietăţi antiseptice şi astringente, fiind indicată, în special, în tratarea pielii predispuse la acnee. Uleiul de trandafir accelerează regenerarea celulară şi hidratează intens pielea, protejând-o de factorii nocivi din mediu şi prevenind formarea ridurilor. Adaugă o picătură de ulei de trandafir la crema pentru îngrijirea zilnică a tenului. Începe aplicarea din partea centrală a feţei şi continuă spre exterior prin mişcări circulare, blânde.

Uleiul de iasomie

Relaxant şi emolient, uleiul de iasomie este recomandat tuturor tipurilor de ten. Uleiul creşte elasticitatea pielii şi reduce ridurile fine. De asemenea, vindecă iritaţiile şi cicatricile, fiind şi un bun tonifiant. Aplică pe faţă puţin ulei de iasomie, seara, înainte de culcare, pentru a obţine o piele hidratată.

Uleiul din seminţe de morcovi

Pe lângă faptul că redă pielii vitalitatea, uleiul de morcovi are un rol important în încetinirea procesului de îmbătrânire a tenului. Hrăneşte pielea uscată şi reduce apariţia liniilor fine, îi menţine elasticitatea. Este pe timp de vară: foloseşte-l după ce ai stat la soare, pentru că are afect antioxidant şi sporeşte culoarea arămie a tenului. După duş, masează uşor pielea feţei, a gâtului şi a decolteului cu un pic de ulei de morcovi, pe care l-ai încălzit uşor în palme.

Uleiul de jojoba

Bogat în antioxidanţi, vitamine şi substanţe cu efect antibacterian, uleiul de jojoba este un adevărat elixir al frumuseţii. Este recomandat în special pentru tenul gras, deoarece echilibrează secreţia de sebum, catifelează şi nu lasă urme lucioase pe piele. Stimulează regenerarea celulelor şi încetineşte îmbătrânirea pielii. Pune câteva picături de ulei de jojoba în palmă şi aplică pe faţă şi pe mâini, înainte să ieşi din casă.

Uleiul de argan

Uleiul de argan are un conţinut ridicat de vitamina E şi antioxidanţi, care reduc procesul de îmbătrânire a tenului. Pe lângă protecţia împotriva radicalilor liberi, uleiul de argan hidratează intens pielea uscată şi creşte capacitatea acesteia de a reţine umezeala. Are efect cicatrizant. Aplică-l seara, înainte de culcare, evitând zona ochilor.

Uleiul de portocale

I se mai spune şi uleiul antiîmbătrânire pentru că previne apariţia ridurilor. Decolorează petele pigmentare, regenerează celulele şi ameliorează aspectul tenului. Adăugă 4 picături din uleiul esenţial de portocale în cremele sau loţiunile pentru faţă. Este indicat în cazul tenului matur, tern şi lipsit de vitalitate.

Uleiul de cocos

Uleiul de cocos are proprietăţi antiinflamatoare şi hidratante. Poate fi utilizat în cazul pielii uscate, contra eczemei şi a psoriazisului. De asemenea, alină iritaţiile şi stimulează producerea de colagen, prevenind astfel apariţia ridurilor. Dacă îl aplici pe faţă înainte de a merge la culcare, ocolind zona ochilor, va fi un tratament eficient împotriva îmbătrânirii pielii.

Bine de ştiut!

Când ai tenul tern, prepară o mască pe bază de ulei de seminţe de morcov. Amestecă o linguriţă de ulei cu o linguriţă de miere şi cu una de iaurt. Omogenizează, aplică pasta pe faţă. Clăteşte după 15 minute. Amestecul curăţă tenul de impurităţi, redându-i strălucirea.