Însă,uneori,mâncarea de dietă poate părea insipidă,greu de preparat sau,pur şi simplu,plictisitoare. Dar nu ar trebui să fie aşa,fiindcă doar achiziţionând câteva ustensile şi accesorii îţi poţi uşura masiv sarcinile şi vei eficientiza procesul de gătire. Mai jos avem o listă cu cele mai importante ustensile şi câteva utilizări ale acestora în dietă:

1. Blenderul cu pahar. Deşi ar trebui să fie arsenalul tuturor pasionaţilor de nutriţie,datorită versatilităţii sale incredibile,de multe ori lipseşte. Acesta va fi un aliat incredibil în lupta împotriva caloriilor,deoarece cu ajutorul lui poţi scurta timpul de gătire,poţi pregăti mâncăruri dificile cu mai mare uşurinţă şi vei extrage maxima savoare din alimente. Toate supele cremă dietetice,smoothieurile din fructe,piureurile care mai de care sau pestourile din ierburi aromatice pot fi obţinute rapid folosind blenderul cu pahar.

2. Blenderul de imersiune. Deşi mulţi îl consideră o ustensilă rezervată doar bucătarilor profesionişti,acesta este,de fapt,unul dintre cele mai versatile şi uşor de folosit aparate pe care le poţi achizitiona! Cu ajutorul unui blender de imersiune poţi realiza diverse sosuri dietetice,sos salsa,creme,piureuri şi guacamole. Blenderul de imersiune poate fi utilizat şi pentru deserturi dietetice,precum granita de fructe,mousse fără zahăr sau piureuri de fructe.

Află de AICI ce ustensile îţi fac treaba mai uşoară în bucătărie.