1.    Alungă mirosurile din frigider

Poţi scăpa de mirosurile neplăcute din frigider în felul următor:după ce i-ai curăţat interiorul cu o cârpă înmuiată în apă şi oţet,plasează pe fundul raftului una sau mai multe dischete demachiante îmbibate cu extract de vanilie.

 

2.    Parfumează poşeta

Pulverizează pe dischetă parfumul tău preferat,apoi strecoar-o într-un  compartiment din interiorul poşetei. Înlocuieşte discheta la fiecare 2 săptămâni.

 

3.    Combat mucegaiul din baie

Dischetele înmuiate în clor pot fi strecutate cu uşurinţă în crăpăturile din baie,acolo unde se acumulează mucegaiul. Lasă-le timp de câteva ore,pentru ca clorul – un puternic agent anti-mucegai – să aibe timp să acţioneze.

 

4.    Împrospătează camera

Înainte să treci cu aspiratorul prin încăperi,plasează o dischetă demachiantă,îmbibată cu uleiul esenţial preferat, în săculeţul aparatului. Mirosul plăcut va fi eliberat treptat în camere.

 

5.    Protejează mănuşile de cauciuc

Mănuşile de cauciuc pe care le foloseşti în activităţile gospodăreşti,pentru a-ţi proteja manichiura,au viaţă scurtă,fiind rapid „străpunse” de frumoasele tale unghii. Ei bine,dacă plasezi dischete demachiante în vârfurile mănuşii,acest accesoriu al gospodinei elegante va dura mai mult.

 

6.    Te scapă de durerea de dinţi

Dacă durerea de dinţi nu-ţi dă pace şi nu ai cum să te duci imediat la dentist,aplică următorul tratament „băbesc”,dar care dă rezultate:înmoaie o dischetă într-un alcool tare (vodcă) sau în ulei esenţial de cuişoare şi aplică pe zona afectată.

 

7.    Curăţă bijuteriile

Şi bijuteriile de aur,şi cele de argint,se curăţă cu dischete înmuiate în soluţie de bicarbonat de sodiu. După curăţare,clăteşte obiectele cu apă călduţă,usucă cu o cârpă moale şi apoi păstrează-le tot în dischete demachiante,aşezate în cutiuţe pentru bijuterii.


Citeşte şi:

Cum îndepărtezi un ruj persistent?

3 soluţii naturale să scapi de cearcăne