Ne aducem aminte cu toţii de perioada în care aflam numai ştiri sumbre de peste ocean, mai exact din New York, unde sistemul medical era copleşit de numărul mare de cazuri noi de coronavirus şi, drept urmare, exitau tot mai multe victime. Iar acele victime au fost puse temporar în camioane frigorifice, pentru că nu mai exista loc la morgă. Ei bine, un an mai târziu, situaţia e neschimbată. Cele 750 de persoane decedate anul trecut sunt nemişcate din morga temporară făcută special pentru ele. De ce?

Autorităţile americane au declarat, în prima parte a lunii mai, că n-au niciun plan legat de cadavrele respective, care stau de mai bine de un an în apropierea parcului Sunset din Brooklyn. Aceştia susţin că le-au oferit familiilor îndoliate timp ca să pregătească înmormântarea celor dispăruţi dintre noi din cauza COVID. Trupurile neidentificate vor ajunge, cândva, pe Insula Hart, în Bronx, unde autorităţile din New York îi îngroapă pe cei săraci sau persoanele pe care nu le-a dat nimeni dispărute timp de mai bine de un secol.

Vom continua să cooperăm cu familiile”, a declarat Dina Maniotis, comisar adjunct în Biroul Medicului şef legist. “Imediat ce familiile victimelor ne spun că sunt de acord să-i transferăm pe Insula Hart, vom face acest lucru fără întârziere”, a completat aceasta.

Situaţia aceasta durează din aprilie 2020, când virusul a copleşit sistemul medical din New York şi a făcut mii de victime. Între 500 şi 800 de trupuri neînsufleţite au fost depozitate, de-a lungul anului trecut, în camioanele frigorifice parcate în Brooklyn.