Există diferite moduri de a reduce tensiunea şi cel mai important este alegerea unei alimentaţii sănătoase. Iată o listă de alimente care,consumându-le regulat,vor reduce stresul şi efectele sale dăunătoare.

Ţelina

Această legumă are o gamă largă de efecte calmante. Studiile au arătat că persoanele care consumă patru rădăcini de ţelină pe zi şi-au scăzut tensiunea arterială,care este unul dintre principalele simptome ale stresului.

Usturoiul

Usturoiul este folosit de mii de ani datorită proprietăţilor sale antibacteriene puternice,antivirus şi antidepresive. Astfel,consumul regulat de usturoi vă va ajuta să reduceţi inflamaţiile,menţine în echilibru nivelul de zahăr din sânge şi ajută la detoxifierea organismului. Toate aceste probleme apar datorită stresului.

Fructele de pădure (zmeura,afinele,murele)

Bogate în antioxidanţi care ajută la circulaţia sângelui şi previn îmbătrânirea prematură a pielii,de multe ori cauzată de stresul cronic,fructele de pădure conţin cea mai mare cantitate de acid elagic-o substanţă care ajută la eliminarea toxinelor din organism,reglând în acelaşi timp şi nivelul colesterolui.

Legumele cu frunze

Consumă cât de des poţi broccoli,conopidă,varză,varză creaţă şi salată. Aceste legume conţin compuşi de sulf care stimulează enzimele importante pentru stoparea şi prevenirea răspândirii celulelor canceroase.

Peştele gras

Toate tipurile de peşte gras,cum ar fi macroul,somonul,păstrăvul şi sardinele sunt bogate în acizi graşi omega-3,magneziu şi zinc. Toate aceste substanţe au efecte benefice asupra funcţiei cerebrale,asupra sănătăţii inimii şi reduc consecinţele stresului asupra organismului.

Muşeţelul

Este cunoscut faptul că ceaiul de muşeţel ajută în problemele de insomnie,nervozitate şi de stomac. Muşeţelul are efect calmant,anticolic şi previne infecţiile.

Ciocolata

Studiile au arătat că 40 de grame de ciocolată neagră pe zi poate ajuta o persoană să facă faţă stresului,prin eliberarea în creier a hormonului fericirii,cunoscut sub numele de endorfină.

Nucile

Sunt bogate în vitamina B,zinc,magneziu şi acizi graşi omega 3-substanţe nutritive de care organismul are nevoie atunci când suntem agitaţi. Fiind o sursă de grăsimi sănătoase,fructe cu coajă lemnoasă reduc apetitul,menţin echilibrul nivelului de zahăr din sânge,reduce dorinţa de dulciuri şi ajută metabolismul.