Iata cele 8 alimente cu efecte afrodiziace:

Anghinare

Grecii antici si romanii credeau că anghinarea este un aliment afrodiziac. În Evul Mediu,femeile nu aveau voie să consume anghinare datorită capacităţii plantei de a stimula dorinţa sexuală.

Stridii

Sunt unele dintre cele mai cunoscute afrodiziace. Cercetătorii spun că stridiile furnizează organismului doi aminoacizi rari,acidul D-aspartic şi N-metil-D-aspartat,care favorizează eliberarea testosteronului la bărbaţi şi progesteronului la femei. Pentru a beneficia de calităţile acestora,stridiile trebuie consumte crude.

Ţelină

Studiile recente au descoperit că această legumă conţine un feromon numit androsteronul,care este eliberat de glandele sudoripare de sex masculin,în scopul de a atrage femeile.

Sfecla

Romanii considerau că sucul de sfeclă este un afrodiziac. Astăzi,oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că sfecla,bogată în fier şi potasiu,este esenţială pentru un sistem reproductiv sănătos.


Citeşte şi:

Care este fructul afrodisiac pentru femei

Apetit sexual scăzut? Află de ce!


Si căpşunile sunt afrodisiace

Aceste fructe pot stimula într-adevăr apetitul sexual datorită vitamina C,potasiului şi zincului pe care le conţin. Consumul de căpşuni coapte sau învelite în ciocolată poate stimula simţurile şi libidoul.

Avocado

Fructele de avocado sunt bogate în vitamine şi substanţe nutriente care îmbunătăţesc starea generală de sănătate a organismului,ceea ce favorizează şi creşterea libidoului.

Sparanghel

Leguma conţine acid folic,care este necesar pentru sistemul reproducător feminin. La fel ca şi avocadoul,sparanghelul conţine vitamina E,care ajută la creşterea libidoului.

Ardei iute

Dacă îţi place să mănânci picant,consumă cât mai des alimente iuţi. Ardeiul iute conţine capsaicina,o substanţă care creşte sensibilitatea terminaţiilor nervoase şi ritmul inimii. În urma consumului de ardei iute se eliberează endorfine în organism.