Oamenii sunt însetaţi după viaţa socială,iar de cele mai multe ori comunicarea interumană se petrece în spaţiul online sau cu ajutorul sms-urilor. Dar textingul are,de asemenea,o parte mai ciudată. Iată câteva lucruri bune sau rele care se petrec odată cu trimiterea unui mesaj.

Rău:Prin intermediul mesajelor se poate minţi mai uşor

Un studiu publicat în  Computers and Human Behavior  arată că 77% dintre oameni trimit cel puţin un mesaj mincinos (e drept că vorbim de minciuni albe în general) în fiecare săptămână. De cele mai multe ori aceste mesaje au legătură cu sentimentele expeditorului.  De asemenea,brockerilor le este mult mai uşor să mintă sau să omită informaţii atunci când trimit mesaje,decât atunci când poartă o discuţie live cu clienţii.

Bun:Textingul te poate ajuta să pierzi în greutate

Mesajele de încurajare sau memento-urile legat de diferite diete te pot ajuta să pierzi mai uşor în greutate. “Ieri am mers o oră pe jos” sau “Am o săptămână de când nu mai mănânc pâine” sunt genul de mesaje care le încurajează pe femei să continue programul de scădere a greutăţii,susţin cercetătorii de la Universitatea Duke. Studiul lor a constatat că femeile care au trimis şi primit acest tip de texte timp de 6 luni au pierdut în medie 2 kilograme.

Rău:Cititul mesajelor poate fi cauza durerilor de gât

Atunci când  scrii sau citeşti mesaje pui o presiune de cinci ori mai mare asupra coloanei,dat fiind că tinzi să stai cu capul aplecat. Această presiune poate duce la leziuni ale spinării şi la probleme de postură. Dacă se poate,ţine telefonul la nivelul ochilor atunci când scrii sau citeşti mesaje,mai degrabă decât să înclini tot capul în jos. 

Bun:Textingul sau sextingul îţi poate îmbunătăţi viaţa sexuală

În rândul adolescenţilor,sextingul poate fi privit ca un lucru rău. Dar de multe ori acest tip de mesaje se trimit între persoane adulte,având consimţământul ambelor părţi implicate. Pentru cupluri,trimiterea de mesaje sexuale este o modalitate distractivă de a flirta. Acesta poate fi un mod deosebit de bun de a comunica pentru cei care se pot simţi inhibaţi atunci când se discută faţă-în-faţă de sex. 

Rău:Rişti să te accidentezi dacă scrii sau citeşti mesaje în timp ce mergi pe jos

Oamenii de ştiinţă au constatat că persoanele care au mers pe jos şi au trimis mesaje în acest timp au suferit cu până la 61% mai multe accidente faţă de cei care nu îşi verifică telefonul atunci când se deplasează pe jos.

Bun:Textingul îţi poate ridica moralul

Un mesaj simplu de încurajare îţi poate ridica moralul foarte mult. Studiile arată că printre femeile care suferă de depresie postpartum (depresia postnatală),textele de sprijin primite de la prieteni sau alte persoane aflate în aceeaşi situaţie au ajutat la atenuarea depresiei.