Oamenii de ştiinţă nu sunt încă siguri de ce există aceste conexiuni între anotimpul în care te-ai născut şi bolile la care eşti predispusă,dar ipoteza este că factorii de mediu,precum şi nivelurile de vitamina D sau fluctuaţiile de temperatură ar putea fi responsabili.

Toamna:Alergii alimentare

Pentru copiii care s-au născut toamna sunt cu 30-până la 90% mai multe şanse de a dezvolta alergii la lapte,ouă sau alune,decât copiii născuţi în orice alt anotimp,arată un studiu publicat în revista “Alergie”. Un motiv potenţial:copiii născuţi toamna se confruntă cu lipsa de vitamina D în timpul unei perioade cruciale de dezvoltare. Acest lucru poate afecta sistemul imunitar şi îi face sensibili la anumiţi alergeni. 

Toamna:Astm

Un studiu realizat în 2013 în Taiwan arată că copiii care s-au născut toamna au cu 13% mai multe şanse de a dezvolta astm, decât cei născuţi primăvara. Cercetătorii cred că a fi expus la frig în primele luni de viaţă poate declanşa reacţii alergice care duc la astm.

Iarna:Dezavantaje socioeconomice

Potrivit unui studiu de la Universitatea din Notre Dame,din 2009,cercetătorii,care au analizat datele recensământului din SUA şi certificatele de naştere,au stabilit că mamele care nasc în timpul iernii sunt susceptibile de a fi necăsătorite sau fără diplomă de liceu. Aceştia sugerează că femeile bogate sau cu o educaţie mai bună îşi pot permite să aleagă să nască în anotimpuri mai călduroase.

Iarna:Stângaci

Cercetătorii din Germania au descoperit că cei născuţi între noiembrieşi ianuarie sunt semnificativ mai susceptibili de a fi stângaci,decât cei născuţi în alte anotimpuri.

Primăvara:boli autoimune 

Un studiu realizat în 2012 a constatat că apariţia bolilor autoimune,inclusiv scleroza multiplă,artrita reumatoidă şi colita ulceroasă, a atins apogeul la oamenii născuţi în luna aprilie. Cei care s-au născut în octombrie au cel mai mic risc.

Primăvara:Melanom

Persoanele născute primăvara au cu 21% mai multe şanse de a dezvolta melanom,în jurul vârstei de 30 de ani,decât cei născuţi toamna. Cercetătorii cred că aceşti copii ar putea fi expuşi la razele  UV mai mult în primele luni de viaţă,o perioadă critică care ar putea creşte mai târziu sensibilitatea la cancer de piele. 

Vara:Miopie

Cei născuţi vară prezintă un risc cu 17% mai mare de a dezvolta un nivel ridicat de miopie,decât cei născuţi în timpul iernii,arată un studiu din Marea Britanie. Cercetătorii cred că aceasta ar putea avea de a face cu caracteristici de mediu,cum ar fi temperatura.

Vara:Modificări ale dispoziţiei

Într-un studiu recent prezentat la Colegiul European de Neuropsychopharmacology,cercetătorii au descoperit că persoanele născute vara au mai multe sanse de a avea tulburări de dispoziţie,de a trece de la tristeţe la veselie şi invers,decât cei născuţi iarna.