Şi femeile slabe pot fi expuse riscului

Da,supraponderalii şi obezii prezintă un risc major de a dezvolta boli de inimă. Dar există o mulţime de femei care fac sport şi sunt slăbuţe şi au tensiunea arterială mărită sau colesterolul ridicat. De multe ori problema se reduce la genetic.

Depresia pune inima în pericol

Femeile de vârstă mijlocie,care trec prin perioade mari de depresie,sunt expuse riscului de a dezvolta boli de inimă.  Creşterea nivelului hormonilor de stres,cum ar fi cortizol şi adrenalină,pot creşte tensiunea arterială. De altfel,oamenii aflaţi în depresie au mai puţină grijă de alimentaţie,fac mai puţin sport şi sunt mai susceptibili să bea alcool şi să fumeze.

Sănătatea din timpul sarcinii este un indiciu

Ai avut hipertensiune arterială sau diabet gestaţional în timpul sarcinii? Chiar dacă simptomele au dispărut după naştere,eşti în continuare predispusă la boli de inimă.

Lipsa odihnei

Privarea de somn creşte nivelul de cortizol care poate duce la apariţia unor boli de inima prin creşterea nivelului de zahăr din sânge şi a tensiunii arteriale.

Aproape jumătate din atacurile de cord au simptome uşoare

Aproximativ 45% din atacurile de cord prezintă simptome uşoare,care trec neobservate.

Eşti în formă după 40 de ani? Foarte bine

Cei care sunt în cea mai bună formădupă ce au trecut de 40 de ani sunt cu 37% mai puţin susceptibili de a suferi un accident vascular cerebral după 65 de ani, potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Texas Southwestern Medical Center.

Citeşte şi:Semne ale accidentului vascular cerebral

Nu te teme de grăsime

Când vine vorba de sănătatea inimii,înlocuirea grăsimilor saturate cu carbohidraţi rafinaţi nu te ajută deloc. Deci,consumă cu încredere alimente bogate în grăsimi mono şi polinesaturate (cum ar fi avocado,nuci,seminţe şi peşte gras).

Semne de avertizare pe care nu trebuie să le ignori

Se estimează că aproximativ 38.000 de femei din SUA sub 50 de ani au atacuri de cord în fiecare an. Iată simptomele care trebuie să te pună în alertă:

• Etanşeitate,greutate sau presiune în piept sau spate,

• Furnicături în jos pe unul sau pe ambele braţe ori picioare,

• Scurtarea respiraţiei,

• Dureri la nivelul maxilarului,

• Ameţeală,

• Oboseală extremă,

• Greaţă / vărsături (mai ales dacă sunt însoţite de respiraţie greoaie şi/ sau sudoare rece ori dureri în piept).

Citeşte şi:Durerile de genunchi se agravează sau nu când e frig şi plouă?