1. Stai cu nepotul atât cât te simţi în stare

Acesta este un beneficiu de care părinţii nu se pot bucura. Nu poţi să îţi iei „liber” când este copilul tău. Dacă eşti mătuşă,te joci cu cel mic,îl asculţi,îl vizitezi şi apoi îţi vezi de planurile tale.

2. Eşti apreciată când ai grijă de copil

Simplul fapt că rupi 2 ore din timpul tău preţios îi face pe cei din jur să te admire. Iar părinţii sunt cu siguranţă dependenţi de tine. Deci,fiecare clipă petrecută cu cel mic este o faptă bună pe care o faci pentru părinţii lui. În cazul mamei,fiecare moment cu cel mic este o obligaţie… şi o plăcere,ce-i drept.

3. Nu treci prin durerile naşterii

Nu trebuie să treci prin durerile naşterii ca să te bucuri de prezenţa puştiului. Nu ştii de greţuri,de hidratarea în timpul sarcinii sau de bagajul pentru maternitate.

4. Ai mai puţine cheltuieli cu cel mic

Cheltuieşti de zeci de ori mai puţin decât mama copilului pe întreţinerea celui mic şi,cu toate astea,fiecare lucru cumpărat acestuia este privit ca un cadou. Una peste alta,fiecare ban cheltuit pentru nepot te transformă într-o mătuşă minunată.

5. Este mai uşor să fii o mătuşă amuzantă,decât o mamă distractivă

Aproape niciodată nu trebuie să impui limite când eşti mătuşă. Vrea copilul să sară pe pat? Nu poţi decât să îi ţii companie. Vrea dulciuri şi îngheţată? Îi iei cu mare drag,doar nu degeaba eşti mătuşa lui favorită.

6. Chiar dacă îi eşti mătuşă,te vede tot ca pe o mamă

De câte ori îi faci o surpriză copilul te comparăcu mama lui şi chiar îţi spune că tu eşti a doua lui mămică. Este bine să fii şi a doua,decât deloc.

7. Nu schimbi scutece şi nu aduni jucăriile

Nu eşti nevoită să schimbi scutece,să ştergi după el când varsă sau să aduni jucăriile împrăştiate prin casă. Aşa cum nu te stresezi nici dacă hainele i-au rămas mici sau dacă nu a vrut să mănânce nimic. Când dai de greu eşti ferm convinsă că mama lui va găsi soluţia.

8. Te poţi uita în linişte la filme pentru copii

Abia aşteptai să vezi Mica Sirenă? Acum ai ocazia să te uiţi la desenesau la filme,doar o faci de dragul nepoatei sau a nepotului. ca mamă nu ai timp de aşa ceva.