1. Forma nasului

Fiecare nas este special în felul său. Cu toate acestea, potrivit studiului realizat de Jurnalul de Chirurgie Craniofacială în 2013, ţesutul care leagă oasele şi formează nasul poate transmite mai multe lucruri despre personalitatea cuiva. Cercetatorii au studiat aproape 1700 de imagini si le-au clasificat pe toate in 14 tipuri. Ei au analizat forma nasului şi au publicat rezultatele:

Persoanele cu nasuri lungi sunt foarte ambiţioase în viaţa lor profesională şi sunt oameni foarte harnici. Ei tind să fie perfecţionişti şi îşi plasează, de obicei, viaţa profesională pe primul loc şi viaţa personală pe al doilea.

Persoanele cu nasuri mai scurte sunt persoane foarte sensibile şi loiale. Ele preţuiesc sentimentele mai mult decât orice şi ar prefera să fie fericiţi în familia lor decât să aibă o carieră de succes.

Persoanele cu nasuri proeminente se pot face mari consilieri financiari deoarece tind să-şi manipuleze banii cu foarte mare înţelepciune, iar persoanele cu cleme ale nasului au probleme de angajament.

Nările mari sunt un semn că îi place să cheltuiască mai degrabă decât să economisească banii, iar nările mici arată un angajament ferm faţă de relaţiile personale şi de familie.

2. Forma feţei

Faţa umană are o structură foarte complexă care poate spune multe despre funcţiile sociale şi personale ale unui individ. Cesare Lombroso, fondatorul antropologiei criminale, a susţinut că fiecare tip de infracţiune poate fi determinat de structura facială a persoanei care o comite. Un studiu publicat pe "Plos One Journal" în 2014 a avut 160 de participanţi şi le-a cerut să evalueze IQ-ul a 80 de elevi, atât bărbaţi cât şi femei, prin fotografiile lor.

Studiul a constatat că persoanele cu feţe lungi sunt cunoscute a fi indivizi extrem de inteligenţi, în timp ce oamenii cu o structură facială îngustă au fost mai degrabă emoţionali decât inteligenţi. Persoanele cu feţe largi sunt mai predispuse să fie prejudicioase, fără emoţii şi cu un succes foarte mare.

3. Culoarea ochilor

Când Shakespeare a făcut cunoscută declaraţia metaforică "ochii sunt fereastra pentru sufletul tău", nu se aştepta că, secolele mai târziu, oamenii de ştiinţă vor susţine declaraţia sa cu dovezi concrete. Studiul a fost realizat la Universitatea Orebro din Suedia. Oamenii de ştiinţă au studiat ochii a 428 de indivizi alături de trăsăturile lor de personalitate pentru a examina dacă ochii lor reflectă caracterul lor. Ei au examinat tiparele în cripte şi contracţiile liniilor când elevii s-au dilatat alături de curba irisului.

Cercetătorii au susţinut că atât personalitatea, cât şi structura ochiului, sunt legate de lobul frontal al creierului care este responsabil pentru formarea personalităţii noastre.

Persoanele cu ochii mari de culoare brună sunt lideri natural înnăscuţi şi indivizi extrem de inteligenţi, iar oamenii cu ochi maronii foarte întunecaţi sunt introvertiţi, misterioşi şi secretivi.

Persoanele cu ochii albastru deschis şi iris curbat au o multitudine de forţe interioare şi au tendinţa de a fi foarte competitivi, în timp ce oamenii cu ochii albaştri mai întunecaţi se găsesc mult mai puternici şi sunt foarte sensibili.

Oamenii cu ochii mai întunecaţi se găsesc a fi mai introvertiţi şi mai misterioşi, în timp ce oamenii cu ochii mai deschişi sunt sociabili şi facili.

4. Forma ochilor

Puteţi spune după ochii cuiva dacă un om se simte fericit, trist, emoţional sau supărat, dar ceea ce nu puteţi spune, privindu-i direct, este ce trăsături de personalitate au. De mii de ani, experţii în citirea feţelor au crezut că forma ochilor poate arăta cu exactitate calităţile ascunse ale caracterului cuiva datorită structurii osoase a craniului.

Persoanele cu ochii largi tind să fie mai expresive şi mai emoţionale în viaţa lor personală. Ei sunt foarte orientaţi spre detalii şi doresc să fie foarte precauţi, în general.

Persoanele cu ochii mari tind să fie deschise, inteligente şi prietenoase.

Când ochii cuiva sunt mici şi largi, înseamnă că aceştia sunt perfecţionişti introvertiţi.

Persoanele cu ochi adânci au tendinţa să fie misterioase, atente şi intense.

Ochii în formă de migdală transmit pasiune şi romantism, în timp ce oamenii cu ochii apropiaţi tind să fie indivizi intenşi şi

persistenţi.

5. Buzele

Nu numai că buzele noastre au amprenta lor unică, la fel ca şi degetele, dar şi ele dezvăluie destul de multe despre trăsăturile noastre de personalitate celor care ştiu să le citească. Autorul Jean Haner, expert în citirea feţei, a constatat că buzele vă afectează personalitatea şi felul în care vă simţiţi faţă de ceilalţi şi cum vă comportaţi. Buzele arată aspectul dvs. emoţional şi modul în care acţionaţi în relaţiile personale!

Persoanele cu buze de dimensiuni medii care nu au caracteristici exagerate, tind să fie independente în relaţiile lor, apreciază afecţiunea, dar nu le place drama.

Oamenii cu buze mai mari tind să fie foarte afectuoşi faţă de ceilalţi şi să pună mai întâi nevoile altora faţă de ale lor.

Oamenii care au buze largi tind să fie generoşi şi preferă să satisfacă nevoile celor dragi.

Persoanele cu buze subţiri sunt cunoscute a fi mai competitive şi mai singure. Uneori preferă să fie singure decât să petreacă timp cu alte persoane, dar, de asemenea, le place să fie recunoscute de către cei dragi pentru caracteristicile lor puternice de personalitate.

6. Pomeţii

Pomeţii definiţe sunt consideraţi a fi una dintre cele mai atractive elemente de pe faţa unei persoane. Cu toate acestea, persoanele cu pomeţi groşi şi feţe largi tind să aibă niveluri mai ridicate de testosteron. Potrivit unui studiu publicat în Science Direct, indivizii cu pomeţi mai mari şi niveluri mai ridicate de testosteron au avut personalităţi mai agresive şi sunt mai susceptibile de a deveni violente. În plus, persoanele cu pomeţi mai ridicaţi se dovedesc a fi mai arogante.

Studiile au determinat faptul că pomeţii mai bine definiţi ai cuiva duc la o personalitate mai intensă şi totul se datorează nivelurilor ridicate de testosteron.

7. Degetele

Te-ai uitat vreodată la degete şi te-ai întrebat de ce degetul tău inelar este mai lung decât degetul arătător sau invers? Potrivit unui studiu, lungimea degetelor tale arată nivelurile de testosteron la care te-ai expus ca făt în uter.

Dacă degetul inelar este mai lung decât degetul arătător, înseamnă că sunteţi o persoană foarte fermecătoare şi aveţi tendinţa de a vă asuma mai multe riscuri atât în viaţa personală, cât şi în cea profesională.

Dacă degetul arătător este mai lung decât degetul inelar, înseamnă că sunteţi un lider natural înnăscut.

Dacă degetul inelar şi degetul arătător au aceleaşi lungimi, înseamnă că sunteţi un bun comunicator şi ştiţi cum să păstraţi echilibrul.

8. Palmele

Nu numai că degetele noastre au nişte lucruri minunate care să ne povestească despre personalitatea noastră, dar şi despre mâinile noastre. Potrivit Academiei Americane de Analiză a Mâinii, toate mâinile au o structură unică care este aproape imposibil de găsit în mâinile altcuiva. La fel ca buzele şi degetele noastre, mâinile noastre au amprenta lor unică.

Cel mai bun mod de a vedea acest lucru este prin ridicarea mâinii pe care o consideraţi cea mai puternică şi având palma orientată spre tine.

Dacă degetele dvs. sunt la distanţă unul de celălalt (mai mult de 0,5 cm), aceasta înseamnă că vă place să exploraţi şi să experimentaţi lucruri noi.

Dacă degetele sunt strâns poziţionate unul lângă celălalt (mai puţin de 0,5 cm), înseamnă că eşti precaut şi foarte bine organizat.

Sursa: brightside.me