Previn din timp

În comparaţie cu populaţia americană şi europeană, femeile din Coreea încep să se îngrijească de pielea lor încă de la o vârstă fragedă. Părinţii le vorbesc copiilor despre importanţa menţinerii unei rutine de îngrijire a pielii. Este încurajată hidratarea, exfolierea şi masarea pielii, prevenind astfel acneea, punctele negre, eeczema şi alte probleme dermatologice.

Periază pielea

Femeile din Coreea îţi periază pielea zilnic cu o perie specială, cu peri moi. Ele spun că acest lucru duce la îmbunătăţirea texturii tegumentului, prevenirea şi estomparea ridurilor, stimularea circulaţiei sângelui şi eliminarea celulelor moarte. În plus, cremele şi produsele aplicate pe piele sunt mai bine absorbite.

Curăţă pielea de două ori

Pentru o piele strălucitoare, încearcă două metode de curăţare. Foloseşte un produs de curăţare lichid pentru îndepărtarea machiajului şi excesul de sebum, apoi un ulei şi clăteşte cu apă călduţă. După terminarea acestui proces, aplică o cremă hidratantă, masând pielea cu degetele.

Folosesc uleiuri esenţiale

Femeile coreene au pielea catifelată datorită uleiurilor esenţiale pe care le folosesc. Ele aplică în general ulei de trandafiri dimineaţa pentru strălucire, ulei de lavandă împotriva îmbătrânirii, ulei de tămâie pentru minimizarea porilor şi îmbunătăţirea tonului pielii.

Tehnica ”pat pat pat”

Această tehnică de machiaj, care este cunoscută sub numele de ”pat pat pat”, implică aplicarea masajului folosind degetele. Make-up artiştii coreeni folosesc degetele pentru aplicarea cremei BB şi multe alte produse.

Alimentaţia, foarte importantă

Ce este bun pentru corp este bun şi pentru piele. Tot ce mănânci şi bei are un impact direct asupra sănătăţii pielii. Femeile din Coreea mănâncă produse naturale, alimente pe bază de cereale integrale şi beau băuturi cu efect de detoxificare, cum este ceaiul verde, pentru a-şi menţine pielea tânără şi perfectă.

Măşti faciale pe bază de hârtie

Măştile din hârtie sunt infuzate cu serum şi uleiuri naturale, care hidratează şi stimulează regenerarea celulelor pielii. Coreencele aplică aceste măşti o dată sau de două ori pe zi. Tot ce trebuie făcut este să aplici masca respectivă şi să o laşi să acţioneze 10 minute.

Masaju facial

Femeile din Coreea încep şi îşi termină ziua cu un masaj facial. Acest truc de frumuseţe îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi detoxifică pielea. În plus, te simţi mult mai bine! Masajul poate fi făcut cu o loţiune light sau ulei esenţial.


Credit foto: www.wall.alphacoders.com