Relaţiile sănătoase se bazează pe echilibru,sinceritate,comunicare şi implicare. Nu este întotdeauna uşor,pe parcursul relaţiei apar inevitabil perioade mai grele pe care trebuie să le depăşiţi împreună. Însă când unul dintre parteneri alege să se distanţeze,în ciuda efortului celuilalt de a păstra relaţia,pot apărea o serie de întrebări. Să rămăi sau să pleci? Iată care sunt semnele care ar trebui să îţi dea de gândit!

1. Când persoana iubită te ignoră alte persoane sunt prioritare,în timp ce tu eşti doar o opţiune

A fi într-o relaţieîmplică să petreceţi timp împreună şi nu ar trebui să simţi că trebuie să forţezi pe cineva să facă asta. Dacă mereu partenerul îţi spune că e prea ocupat sau că are alte lucruri de făcut,nu îţi acordă atenţia cuvenită. Te tratează ca pe o opţiune,iar acesta e cu siguranţă un semn rău.

2. Se comportă frumos cu tine doar când are un interes

Partenerul care şi-a pierdut interesul va avea tendinţa să fie absent aproape tot timpul,dar îl vei vedea destul de des în momentele în care are nevoie de ceva de la tine. Oricare ar fi motivul,îi poţi depista intenţiile mascate şi să nu te laşi manipulată.

3. Când persoana iubită te ignoră comunicarea e deficitară

Comunicarea este esenţială într-o relaţie,însă în momentul în care se strică parcă orice discuţie naşte un conflict. Dacă observi că cel de lângă tine nu îşi mai dă interesul să te sune,să îţi dea mesaj să te întrebe ce faci,cum ţi-a fost ziua,e clar că ar trebui să mergi mai departe.

4. Când persoana iubită te ignoră - Când ceva nu merge,e vina ta

Chiar dacă nu se întâmplă nimic greşit în realitate,se va găsi mereu un motiv pentru care să fii trasă la răspundere. Aceasta este o tactică abuzivă în care partenerul încearcă să te manipuleze şi să te domine,iar dacă acest lucru se  întâmplă,renunţă la el,nu te merită.

Citeşte şi:Motive frecvente care duc la despărţire

5. Îţi vorbeşte urât intenţionat

Dacă nu mai e interesat de relaţiape care o are cu tine,dar este laş şi nu poate purta o discuţie despre acest subiect,partenerul va începe să îţi transmită prin comportamentul său faptul că nu îl mai interesezi. Îţi va vorbi urât şi te va face să suferi indiferent că vă aflaţi acasă sau în public,de faţă cu toată lumea.

6. Te va schimba în rău

Chiar dacă tu eşti de obicei o persoană plină de viaţă cu o atitudine pozitivă,un comportament urât şi lipsa de respect faţă de tine,te vor putea afecta. Nu ai de ce să renunţi la felul tău de a fi şi să laşi pe cineva să îţi taie pofta de viaţă.

7. Când persoana iubită te ignoră nu îi pasă de tine

Nu e un secret,cineva care nu mai e interesat de tine nici nu se va strădui să arate că i-ar păsa. Oamenii tind să experimenteze o formă de empatie atunci când cineva este supărat sau suferă. Cu toate astea,cei care te doboară niciodată nu îşi vor arăta sentimentele.

8. Te simţi rău când e prin preajmă

Dacă te trezeşti plângând atunci când eşti singură acasă şi suferi în tăcere când sunteţi împreună,e momentul să realizezi că ceva nu este în regulă. Chiar dacă cealaltă persoană nu îţi va spune că nu mai e interesată,faptul că începi să ai o stare proastă din punct de vedere emoţional şi psihic,din cauza felului în care te tratează atunci când e lângă tine,e timpul să pleci,oricât de greu ţi-ar fi.

Citeşte şi:Despărţirea,un episod peste care poţi trece