8 tipuri de durere de cap

1 80467 original jpg jpeg

Durerea de cap este probabil una dintre cele mai frecvente dureri cu care majoritatea dintre noi ne confruntăm. În cazul în care aceasta persistă mai multe zile se impune vizita la medic. În funcţie de centrul durerii, iată cele 8 tipuri de durere de cap care pot ascunde afecţiuni mai mult sau mai puţin grave:

Migrenele

Dacă durerea este localizată doar pe o parte a capului şi ai senzaţia că ceva pulsează, atunci cel mai probabil este vorba de o migrenă. O astfel de durere poate fi însoţită şi de simptome precum sensibilitate la lumină şi zgomot. Medicii ne recomandă să ne odihnim cât mai mult dacă ne confruntăm cu migrene.

Durere presantă

Acest tip de durere se manifestă printr-o senzaţie de apăsare la nivelul capului. De obicei, aspirina este recomandată pentru ameliorarea acesteia.

Presiune în obraji şi ochi

Dacă resimţi o astfel de presiune, cel mai probabil ai o durere la nivelul sinusului. Deseori, aceasta e tot un fel de migrenă, dar este posibil ca ele să fie şi un simptom al unei infecţii de sinus, situaţie în care doctorul îţi va recomanda antibiotice.

Durere bruscă şi scurtă în anumite zone ale capului

16 semne indică faptul că durerea de cap poate fi un simptom al unei boli grave, iar durerea bruscă şi scurtă este unul dintre ele. Aceste dureri sunt scurte şi intense, iar mersul la medic este obligatoriu pentru că simptomele pot indica boli precum un anevrism cerebral.

Durere la nivelul ochilor

Durerea este foarte intensă şi este asociată cu simptome precum roşeaţa ochilor, lăcrimare, nas înfundat. Apare şi senzaţia de anxietate. Ca un remediu provizoriu, compresele cu apă rece pot ameliora durerea.

Durere de cap provocată de alergii

Apare în funcţie de sezon şi se manifestă prin durere în vârful capului, strănut şi lăcrimarea ochilor. Se recomandă în special evitarea factorilor care provoacă alergiile.

Durerea-avion

Una din 12 persoane suferă de acest tip de durere. Durerea de cap este cauzată de presiunea de la altitudine. Medicul îţi poate recomanda anumite pastile care să te ajute pe viitor.

Durerea de după o activitate intensă

Dacă practici un sport şi constaţi imediat după că începe să te doară capul, în special partea frontală a acestuia, atunci trebuie să ştii că aceasta este cauzată de activitatea respectivă. Poate ţine de la 5 minute până la două zile. De obicei, o astfel de durere este recurentă timp de şase luni.

Sursa foto: theconversation.com