1. Materialul 

De multe ori, brandurile obişnuite produc haine asemănătoare celor create de marii designeri, însă este dificil să găseşti aceleaşi materiale. Nu oricine îşi permite o bluză fină din caşmir, mătase naturală sau piele, astfel că cele sintetice pot arăta ieftin. Bumbacul sau inul arată scump, deşi nu este aşa. Şi cele din poliester te pot ajuta să ai un look impecabil, însă depinde de piesă şi de croiul acesteia.


2. Culoarea

"Simplitatea este cheia eleganţei adevărate" - Coco Chanel. Acesta este şi motivul pentru care designerii promovează o anumită culoare şi nuanţele acesteia în fiecare sezon. Alege piese în culorile tale preferate şi adaugă nuante similare. Se vor potrivi perfect şi nu vei mai pierde atât de mult timp să le combini.


3. Cămaşa albă

Cămaşa albă, o piesă atât de simplă, dar extrem de versatilă. Nu este niciodată o idee proastă şi nici nu e mereu la fel, de aceea nu trebuie să lipsească din garderoba niciunei femei. Pune în evidenţă feminitatea şi arată perfect în orice situaţie. Rămâne doar să te joci cu materialul şi modelul.


4. Geanta

Geanta este unul dintre cele mai importante accesorii ale femeilor. Atrage atenţia şi, totodată, este un indicator al statutului. Însă pentru cele care nu vor să cheltuie mulţi bani pe o geantă, criticul de modă Evelina Khromtchenko are un sfat: nu cumpăraţi niciodată un fake! Mai bine alegeţi ceva la un preţ decent, dar original.


5. Nasturii

Este incredibil cum o simplă cămaşă, un cardigan sau un palton îşi schimbă complet înfăţişarea doar înlocuind nasturii. Hainele ieftine au, de obicei, nasturi din plastic. Înlocuieşte-i cu cei din lemn, sticlă sau metal. Vei găsi numeroase opţiuni în mercerii sau chiar în dulapul bunicii.


6. Culoarea

Dacă nu vrei să fii bine îmbrăcată, atunci renunţă la acele haine care şi-au pierdut culoarea. Pentru a evita acest lucru, ai grijă cum le speli.

7. Mărimea potrivită

O haină potrivită poate face orice femeie să se simtă frumoasă şi încrezătoare. De aceea trebuie să alegi doar măsurile potrivite pentru tine, care ţi se potrivesc perfect. Nu ezita să probezi o mărime mai mare sau mai mică decât cea pe care o porţi de obicei. Nu uita nici de micile ajustări. Nu costă mult, însă efectul va fi cu totul deosebit.


8. Poartă bej

Bejul este unic şi, de cele mai multe ori, subestimat. Este o culoare neutră, care arată bine aproape în orice altă combinaţie. De aceea este mereu în tendinţe. Sursă: brighside.me