1. Împiedică ciorapul să se destramă

Tocmai ţi-ai luat o pereche de dresuri subţiri,pentru o fustă chic,însă firul s-a dus puţin şi ţi-e teamă să nu se rupă de tot? Dacă defectul este într-un loc puţin vizibil,foloseşte o picătură de lac de unghii. Vei vedea că asta împiedică ciorapii să se destramă. Vei iubi acest nou truc.

2. Umple zgărieturile cu lac incolor

Zgârieturile de pe orice suprafaţă fac ca obiectul respectiv să arate rău. Foloseşte lac de unghii pentru a acoperi zgârieturile de pe orice lucru,de la pantofi şi cizme,până la mobilă de lemn şi obiecte din plastic.

3. Protejează bijuteriile

Gablonzurile,dar şi accesoriile din argint,tind să fie afectate de chimicalele din produsele de îngrijire,de parfum,de transpiraţie. De aceea,este bine să le protejezi de decolorare sau de schimbare nuanţei,aplicând un strat de lac de unghii transparent,înainte de prima utilizare. Vei fi uimită.

4. Da un aer nou accesoriilor

Te plictiseşti cu uşurinţă? Vrei mereu ceva nou,dar nu îţi permiţi să îţi cumperi din cauza banilor? Pentru a schimba culoarea vechilor gablonzuri,aplică un strat de lac de unghii în tonul favorit. Le poţi face şi ceva modele,dacă te simţi inspirată.

5. Întăreşte firul de aţă

Dacă ţi-a fost vreodată greu să bagi aţa în ac,acum nu mai ai de ce să te plângi. Pur şi simplu înmoi un capăt de fir în lac,laşi să se usuce,cu vârful în jos,apoi îl bagi în ac. Vei vedea cât de uşor este.

6. Colorează cheile

O altă modalitate inteligentă de a utiliza lacul de unghii este de a picta partea superioară a cheilor. Astfel,îţi va fi mult mai uşor să le recunoşti,în special dacă ai o mulţime de chei.

7. Sigilează plicuri

Un lac de unghii transparent poate fi folosit pentru a sigila plicuri,de asemenea. Laşi să se usuce şi,gata,îl poţi expedia. Astfel,nu mai stai cu teamă că se va dezlipi înainte de a ajunge la destinatar.

8. Vopseşti tălpile pantofilor

Este la modă să ai tălpile pantofilor colorate. Încercă cu lac de unghii,dar nu uita să pui o bandă de hârtie adezivă pe marginea lor,ca să nu murdăreşti şi partea superioară.