Concursul de frumuseţe Miss Chihuahua a avut loc în oraşul Yardley Gobion dn Northamptonshire. Micuţele exemplare canine au venit din toată Marea Britanie şi au îmbrăcat ţinute fanteziste realizate de designeri în timp ce au concurat pentru marele premiu.

Câinii au evoluat foarte frumos pe covorul roşu

Chihuahua Twiglet, care purta un pom-pom roz care îl acoperea cu totul, a furat inimile tuturor şi a fost încoronat „Miss Chihuahua” la eveniment. Twiglet a primit o frumoasă coroană strălucitoare şi o imensă rozetă de 3 metri.

Un alt chihuahua, numit Chiweenie Beanie, a câştigat premiul cel mare la categoria costumelor pentru petrecere, cu  o perucă multicoloră şi ochelari de soare.

Evenimentul a fost organizat de Kerry Brooks, care organizează evenimente pentru toate rasele, sub marca „DogTown”. Alte activităţi la concurs au inclus un concurs cu brânză, în care câinii aleargă cât de repede pot pe o bandă în timp ce mănâncă bucăţi de brânză aflate de-a lungul traseului.

„Strălucire, glamour, muzică, fundaluri”

Aşa este descris evenimentul pe site-ul web dedicat. Nu a fost necesară experienţa pentru ca orice câine chihuahua să participe la eveniment, în schimb, tuturor stăpânilor li se cerea să îmbrace câinii conform regulilor. Celor care nu vor de obicei să poarte haine li s-a cerut să aibă un papion simplu.

Înscrierile i-au costat pe stăpâni 6,50 lire sterline pentru fiecare câine. Cei care au dorit să participe, a fost necesar să-şi rezerve un loc la concurs.

Fiecare judecător a notat fiecare dintre cei 800 de participanţii la patru categorii cu până la zece puncte. Câştigătorii au fost stabiliţi în funcţie de cele mai mari totaluri.

FOTO: Facebook/Chihuahuatown