Merele şi perele 

Bogate în pectină,fibra solubilă care reduce asimilarea grăsimilor,merele şi perele conferă o senzaţie de saţietate timp îndelungat. În plus,conţin puţine calorii (100 g de fruct are în medie 40 kcal),de aceea se află în topul celor mai sănătoase alimente.

 Grepfrutul 

Consumul de grepfrut scade nivelul insulinei şi grăbeşte arderile. Dacă vrei să slăbeşti,se recomandă ca timp de două-trei săptămâni,după o jumătate de oră de la fiecare masă,să mănânci o jumătate de fruct sau să bei 150 ml de suc proaspăt de grepfrut.

 Lămâia 

În fiecare dimineaţă,pe stomacul gol,bea un pahar de apă călduţă amestecată cu zeama de la o lămâie. De asemenea,pentru o digestie mai bună,asezonează salatele şi fripturile cu zeama acestui fruct.

 Ceaiul verde 

În cultura asiatică,ceaiul verde este folosit în curele de slăbire deoarece consumul a două-trei căni pe zi arde aproximativ 80 de calorii. Totuşi,este bine să nu depăşeşti această cantitate zilnică întrucât poţi solicita în exces sistemul nervos. De asemenea,bea ceaiul verde între mese,pentru a nu afecta absorbţia fierului în organism.

Ardeiul iute

Capsaicina din compoziţia ardeiului iute accelerează metabolismul timp de trei ore după masă. Prin urmare,introducerea lui în alimentaţie ajută la arderea grăsimilor. De altfel,el contribuie la îmbunătăţirea digestiei prin digerarea altor alimente.

Scorţişoara

Acest condiment-minune scade pofta de dulce şi accelerează arderea grăsimilor. E suficient să adaugi un vârf de linguriţă de scorţişoară în cafeaua sau ceaiul de dimineaţă şi nu vei mai fi tentată să dai buzna la raftul cu dulciuri. 

Carnea de vită

Cu un conţinut scăzut de calorii,carnea de vită este ideală în curele de slăbit. Muşchiul de vită facilitează arderea grăsimilor şi suprimă senzaţia de foame.

Peştele gras

Macroul,sardinele,somonul şi heringul sunt surse bogate de Omega 3,un acid gras care scade producerea de celule adipoase. O porţie de 100 g de peşte gras conţine aproximativ 200 de calorii,adică poate fi mâncat cu încredere,mai ales când ţii dietă. 

Lactatele

Laptele,brânza şi iaurtul sunt alimente bogate în acizi linoleici conjugaţi,grăsimi care contribuie la arderea caloriilor. Deoarece sunt importante surse de calciu,lactatele limitează şi asimilarea grăsimilor.