Asta pe principiul că, dacă nu combini alimentele aşa cum trebuie, corpul tău nu va beneficia la maximum de nutrienţi.
Fii atentă la ce asocieri de alimente ţi-am pregătit!

Ouă şi legume

Oul ajută la absorbţia de caroten (pigmentul care dă culoarea portocalie morcovului. Astfel, dacă pui un morcovi cruzi lângă ou, vei obţine un dublu beneficiu – vei slăbi şi bei lua mult caroten din morcov.

Pui şi ardei roşu

Ardeiul roşu e considerat foarte eficient în arderea caloriilor. Împreună cu puiul, sursă de proteină, te va ajuta să slăbeşti. E una dintre cele mai eficiente combinaţii alimentare atunci când vrei să slăbeşti.

Legumele şi porumbul

O dietă bogată în legume te ajută să slăbeşti. Porumbul conţine amidon rezistent, care e un carbohidrat complex, bun pentru tractul intestinal şi pentru sistemul imunitar. Ajută, de asemenea, la menţinerea unei siluete frumoase şi sănătoase.
Ceaiul verde şi sucul de lămâie
Ceaiul verde conţine antioxidanţi puternici, denumiţi catehine. Sucul de lmâie ajută als apergerea actehinelor în corp, ceea ce creşte capacitatea organismului de a beneficia din plin de puterile ceaiului verde.

Somonul şi sparanghelul

Somonul conţine acizi graşi Omega 3, în timp ce sparanghelulajută corpul să scape de apa în exces. Cea mai bună cale de a le găti e fie la aburi, fie la cuptor.

Alune şi iaurt grecesc

Câteva vitamine, în special A, D şi E sunt foarte bine absorbite atunci când sunt consumate cu grăsimi. Nucile sunt sursă excelentă de calciu, antioxidanţi şi vitamina E. Iaurtul e bogat în vitamina D. E una dintre cele mai sănătoase combinaţii de alimente.

Avocado şi spanac

Atât spanacul cât şi avocado conţin o cantitate de vitamine şi minerale care, combinate, le dublează efectul. Mai ales dacă mai pui şi puţin ulei de măsline.

Tonul şi ghimbirul

Tonul e bogat în acizi graşi Omega 3, iar ghimbirul îmbunătăţeşte peristaltismul. Aşa că nu te abţine niciodată de la o salată de ton cu avocado, preparată atunci cu ghimbir ras pe deasupra.

Turmericul şi piperul negru

Turmericul, folosit în multe mâncăruri cu curry sau în combinaţie cu piper negru conţine piperină, ceea ce măreşte proprietăţile extraordinare ale aceste combinaţii.


Sursa foto: www.healthline.com