9 greşeli frecvente de îngrijire a tenului

1 72197 original jpg jpeg

Ai tot ce-ţi trebuie ca tenul tău să strălucească? Dacă rezultatele nu sunt cele aşteptate, înseamnă că în ritualul tău de frumuseţe s-a strecurat o greşeală. Iată ce trebuie să eviţi.

1. Nu ţii cont de tipul tău de ten

Cea mai comună greşeală de îngrijire este folosirea unor produse cosmetice nepotrivite cu tipul tău de piele. Acest lucru duce la iritaţii şi la agravarea problemelor.

Reţine:pentru fiecare dintre cele cinci tipuri de ten (normal,gras,mixt,uscat,sensibil) există produse cosmetice specifice.2. Te culci fără să te demachiezi

Nu merge niciodată la culcare fără să te demachiezi! Pentru un ten sănătos şi tânăr,dermatologii recomandă demachierea de două ori pe zi:seara şi dimineaţa.

Mai mult,dacă în timpul zilei tenul transpiră,foloseşte nişte şerveţele matifiante care îndepărtează excesul de sebum sau apă termală,pentru a reîmprospăta pielea.

Foloseşte pentru îngrijirea tenului produse cosmetice din aceeaşi gamă. Acestea sunt special concepute pentru o îngrijire completă.

Totodată,nu schimba des produsele,mai ales dacă ai tenul sensibil. Cu cât le schimbi mai des,cu atât creşte riscul de alergii.

Nu sări peste niciun pas de îngrijire. După demachiere,trebuie întotdeauna aplicată o loţiune tonică şi apoi o cremă hidratantă.

Loţiunea tonică ajută la îndepărtarea reziduurilor rămase după demachiere şi pregăteşte pielea pentru hidratare. Crema restabileşte nivelul natural de hidratare a pielii şi o apără de factorii externi dăunători.

5. Ai un regim de viaţă dezordonat

Obiceiurile de zi cu zi îţi pot afecta în timp tenul,acesta devenind tern şi cu aspect îmbătrânit. Dacă nu mănânci sănătos,nu dormi opt ore pe noapte,fumezi,foloseşti condimente din belşug şi nu bei cel puţin doi litri de apă zilnic,cu siguranţă că pielea îşi va pierde din strălucire,iar ridurile îşi vor face apariţia.

Persoanele cu ten seboreic au tendinţa de a folosi loţiuni alcoolizate,pentru a scăpa de sebumul în exces. Aceasta este o greşeală!

Deşi pentru moment aceste loţiuni au un efect benefic,în timp glandele sebacee nu vor mai produce deloc sebum,iar pielea se va rida.

Dacă ai probleme cu acneea,renunţă la obiceiul de a-ţi stoarce coşurile,fiindcă rişti să rămâi cu cicatrice. Coşurile se vindecă mai repede dacă nu se intervine mecanic asupra lor,iar punctele negre trebuie curăţate fie cu un exfoliant,fie la cosmetică.

Expunerea exagerată la soare sau la solar este printre primele cauze de apariţie a ridurilor. Niciun tratament cosmetic nu poate reface tenul în totalitate,dacă ai stat la plajă în orele nerecomandate sau nu ai folosit creme de protecţie şi pe zonele sensibile (faţă,gât,decolteu etc.).

Dacă ai peste 30 de ani şi te-ai hotărât să recurgi la o dietă drastică,rişti să-ţi pierzi elasticitatea pielii. Slăbind patru kilograme într-o lună,ai toate şansele să faci riduri. Consultă un nutriţionist înainte de a pune în practică o astfel de dietă.



Recente

Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg