1. Vei plânge mult,dar nu de supărare

Sentimentul de a-ţi ţine copilul în braţe este atât de copleşitor,încât,inevitabil,vei plânge mult. Nu de teamă,nu de neputinţă,ci de bucurie. O bucurie care simţi că nu încape în pieptul tău şi care defulează prin lacrimi.

2. Te vei informa mai mult decât ai făcut-o vreodată

Dintr-o dată principala ta preocupare devin mărcile de scutece,beneficiile alăptatului,sistemele de purtat ergonomice versus cărucioarele de bebeluşi,diversificare clasică versus autodiversificare etc.

3. Eşti irascibilă

În primele zile după naştere eşti un mieluşel,apoi,pe măsură ce puiul tău ia contact cu lumea-a cărei opinii nu rezonează cu stilul tău de parenting-începi să devii o leoaică. Vrei să schimbi lumea,să o faci mai bună pentru copilul tău,iar pentru asta te lupţi cu toată lumea… uneori inutil.

4. Cel mai erotic vis al tău este să ai curăţenie în casă

Nu mai ai timp nici să dormi,dar să mai faci şi curăţenie în casă... Aşa că tot ce îţi poţi dori este ca,printr-o minune,casa ta să redevină curată şi ordonată,cum era odinioară.

5. Alăptatul nu este deloc atât de simplu pe cât pare

Cine nu a stat de vorbă cu o mamă care alăptează şi nu a auzit de cât de minunat este să ţii copilul la sân? În realitate,procesul este unul anevoios şi dureros,de care majoritatea mamelorîşi amintesc cu groază. În timp,pe măsură ce durerile dispar,alăptatul devine,într-adevăr,magic.

6. Toate discuţiile gravitează în jurul copilului

Fie că vorbeşti cu un cunoscut sau cu un străin,toate discuţiile sunt despre copil. Avantajul este că nu rişti niciodată să rămâi fără subiecte de discuţii,puiul tău face mereu ceva nou,ceva de care eşti tare mândră.

7. Te bucuri de orice nimic

Sună urât cuvântul acesta „nimic”,nu? Ei bine,dacă îţi spun că te bucuri chiar şi când copilul tău iese cu scaun,vei înţelege că nu am exagerat. E adevărat,„nimic” este pentru neexperimentaţi,pentru mămici subiectul este unul delicat şi important:de câte ori iese,ce textură şi miros are,ce culoare,ce consistenţă?

8. Nu mai ai spaţiu personal

Odată cu venirea pe lume a unui copil,dispare complet noţiunea de spaţiu personal. Dulapul tău devine dulapul lui,căci are mai mare nevoie de spaţiu pentru haine,colţul tău de meditaţii devine colţul în care stau jucăriile lui,că doar stă mai bine de jumătate din zi în camera voastră. Uneori se mută de tot.

9. 90% din ce ai cumpărat în sarcină este complet inutil

Pătuţ,cărucior 3 în 1,premergător,biberoane,suzete,totul este inutil. Între timp,tu te-ai documentat (post naştere,evident... altfel nu mai avea farmec) şi ai descoperit avantajele alăptatului şi cum suzeta şi tetina sabotează lactaţia. Ai descoperit că premergătorul are chiloţel neergonomic şi că sistemele de purtat sunt mai practice decât căruciorul.