O susţine Matthew Trinetti,scriitor şi publicist,care a publicat pe site-ul Huffington Post,câteva motive pentru care trebuie să apreciem necazurileşi greutăţile vieţii.

Îţi arată cine eşti cu adevărat

Anumite situaţii din viaţă te fac să te simţi atât de îndurerată,ca şi când ai avea o rană deschisă. În acel moment de criză,îţi dai seama că poţi ţine piept durerii,ştii în ce punct de afli şi eşti gata să o iei de la capăt. Înveţi că există lucruri pe care le poţi schimba la tine,odată ce ai eliberat demonii.

Îţi arată ce trebuie să faci mai departe

De exemplu,dacă o persoană dragă ţie te-a rănit,poţi învăţa ce înseamnă iertarea şi o puteţi lua de la capăt. Cum a spus-o şi Benjamin Franklin,„lucrurile care dor,instruiesc”.

Te fac mai puternic

Frica este cel mai mare duşman al evoluţiei,căci,din cauza ei,poţi rata un job sau o poveste de dragoste. Când îţi apare un obstacol în cale,este o metodă ideală de testare şi de a-ţi demonstra curajul.

Te ajută să te concentrezi pe ceea ce este important

De cele mai multe ori,lucrurile bune din viaţa cuiva sosesc în urma unor bătălii câştigate. De aceea,atucni când îţi doreşti ceva cu adevărat,eşti gata să muţi şi munţii din loc. Fiecare provocare arată ca un munte pe care trebuie să-l urci.

Aduc pacea interioară

În momentele în care o persoană se loveşte de obstacole,îşi dă seama de cât de puţin control are asupra propriei sale vieţi. Este un moment de meditaţie,când acel om începe să îţi caute din nou calea,pentru a-şi regăsi liniştea interioară.


Mai citeşte şi:

5 semne că el este sufletul tău pereche

Cum se simte fericirea la 20,30,40 de ani